Welkom » School voor het leven

School voor het leven


Zaadje gelegd.

Het zaadje voor de “School voor het leven” is al rond 2007 geplant. Het onderwijs dat we zelf genoten bestond voornamelijk uit een zondagse preek. Een preek met een hoog theoretisch gehalte, maar de vertaalslag naar het leven van alledag mistte. Als gevolg daarvan werd, hetgeen de gemeente beleed, in de praktijk niet zichtbaar.

Beeld bevestigd.

In de jaren daarna hebben we vele broeders en zusters uit zeer verschillende kerken gesproken. Ons beeld over het ontbreken van de handvatten, om het theoretisch onderwijs ook in het dagelijks leven te kunnen toepassen, werd er door bevestigd.

Wanneer is de tijd rijp?

We hebben vele gesprekken gevoerd hoe dat onderwijs dan binnen de gemeente(n) meer praktisch te maken. Daarmee groeide de wens bij Evelien en mij om met dat onderwijs aan de slag te gaan. Maar helaas was het toen nog niet de juiste tijd. We zaten met handen en voeten gebonden in ons toenmalige werk.  

Nu is de tijd rijp!

Nu een aantal jaren verder zijn onze omstandigheden drastisch veranderd. Nu kunnen we de “School voor het leven” de tijd geven die het verdient en ook nodig heeft, om daadwerkelijk iets te kunnen toevoegen. Mooi neveneffect van het uitstel is dat onze (geestelijke) bagage is gegroeid. We hebben onze kennis kunnen vermeerderen. Ook zijn onze inzichten toegenomen, evenals onze levenservaring.

Ontwikkelen praktisch onderwijs.

Evelien en ik zullen nu stap voor stap het praktische onderwijs (laten) ontwikkelen en aanbieden. Het onderwijs dat ook jou de handvatten zal bieden om een meer dan voortreffelijke weg te bewandelen. Een weg waarop je deel zult krijgen aan de beloften die God ook voor jou heeft apart gezet.

Onderwijs wordt op verschillende manieren aangeboden.

Dat onderwijs zullen we op verschillende manieren aanbieden. Daar waar het alleen over kennisoverdracht gaat lijken online cursussen ons een prima mogelijkheid. Maar in veel gevallen denken dat het onderwijs beter overgebracht kan worden als we elkaar fysiek ontmoeten. Daarbij mag je denken aan workshops, seminars, maar ook aan conferenties.

 

Meld je op de website aan om de laatste berichten in je mailbox te ontvangen. Je hoeft dan ook niets te missen van de ontwikkelingen binnen VanBitterNaarZoet.  

Agenda activiteiten

Onderwijs-brieven