Welkom » Nieuws » Hoe heeft God ons mensen bedoeld?

Hoe heeft God ons mensen bedoeld?

Gepubliceerd op 12 november 2019 om 09:30

Het ware fundament voor ons leven is Jezus, de Zoon van God.

Kijken vanuit de christelijke levensovertuiging.

In het vorige blog schreef ik, dat als je succesvol wilt veranderen van een ongezonde naar een gezonde leefstijl, je vanuit een overtuiging aan de slag zult moeten gaan.

Ik nodig je uit om samen met mij vanuit de christelijke levensovertuiging te kijken naar het thema "ziekte en gezondheid". Dat betekent dat er aandacht zal zijn voor lichaam, ziel en geest. Deze drie aspecten maken ons tot mens. De Bijbel zal het handboek zijn dat ik daarvoor raadpleeg.

Hoe heeft God ons mensen bedoeld?

Alvorens aan de slag te gaan met de bouwstenen voor het fundament van een gezonde leefstijl, is het goed even stil te staan bij hoe God ons mensen bedoeld heeft.

Wij, dus jij en ik, zijn voor God van zeer grote waarde. Hij heeft ons uit liefde geschapen om in verbondenheid met Hem te leven. Willen wij mensen goed kunnen functioneren zal ons hart in de eerste plaats toegewijd moeten zijn aan onze Schepper, de Here God.

Bedenk dat geloven nooit een doel op zich kan zijn! Geloven is het middel tot verbondenheid met God. Eigenlijk ook goed om je te beseffen dat je een beelddrager bent van God en dat vind je onder andere terug in:

  • Dat jij als mens in staat bent, zowel in de geestelijke als in de materiële wereld te functioneren.
  • Zoals God een drie-eenheid is, namelijk Vader, Zoon en Geest, heb jij als mens een drie-enige persoonlijkheid, namelijkl lichaam, ziel en geest.
  • Jouw karaktereigenschappen zijn een afbeelding van de karaktereigenschappen van God.

Jij en ik zijn geboren als onvolmaakte personen, altijd geneigd tot zonden. Maar als jij gelooft dat Jezus, de Zoon van God voor jouw zonden naar deze wereld kwam, om de straf van ook jouw zonden te ondergaan door de kruisdood op Golgotha, ben je goed op weg om een beelddrager van God te zijn.

Als je daar amen op kunt zeggen, ben je in elk geval zo ver dat je ook de diensten van VanBitterNaarZoet kunt omarmen.

Bedankt voor het lezen van dit blog. Wil je de volgende berichten van VanBitterNaarZoet in jouw mailbox ontvangen, ga dan naar de website en klik op de rode button en vul je naam en mailadres in.

Gods zegen en tot de volgende keer.

Willem

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.