Welkom » Nieuws » Is ziekte wel iets dat je overkomt?

Is ziekte wel iets dat je overkomt?

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 om 09:30

Je kunt zeker zelf bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Als je ervan uitgaat dat ziekte iets is dat je overkomt, impliceert deze gedachte dat je er niets aan zou kunnen doen. Maar dat is natuurlijk niet waar! Je kunt, zeker weten, een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl.

Ga vanuit een overtuiging aan de slag.

Zoals ik in het vorige blog al schreef, is het belangrijk als je succesvol wilt veranderen van een ongezonde naar een gezonde leefstijl, dat je vanuit een overtuiging aan de slag gaat.

Ik wil proberen door een serie blogs, samen met jou, vanuit de christelijke levensovertuiging te kijken naar het thema "ziekte en gezondheid". Dat betekent dat er aandacht zal zijn voor lichaam, ziel en geest. Deze drie aspecten maken ons tot mens. De Bijbel zal het handboek zijn dat ik daarvoor raadpleeg. 

Samen bouwen aan een fundament voor een gezonde leefstijl.

Ik begrijp dat ik een gevoelig onderwerp bij de horens vat. Maar omdat dit onderwerp mij na aan het hart ligt, wil ik toch mijn gedachten daarover met jou delen, in de hoop dat we samen kunnen bouwen aan een fundament voor een gezonde leefstijl. Het is dus zeker niet mijn bedoeling te kwetsen, te oordelen of wat dan ook...

De te behandelen onderwerpen.

De komende tijd mag je blogs verwachten die over de volgende onderwerpen zullen handelen:

  • Hoe heeft God ons mensen bedoeld? Misschien een vraag waar jezelf ook wel over hebt nagedacht. We zullen ook kijken hoe de mens in de loop van de geschiedenis en vanuit verschillende culturen zich heeft verhouden tot Gods bedoeling. 
  • Wat is er fout gegaan? Als we kijken naar de wereld die vol moeiten, ziekten, pijn en ander leed is, kunnen we er niet omheen, dat de wereld ver van God af is. Wat is er toch fout gegaan en kan het nog worden hersteld?
  • Onze strijd met ziekte. Gezondheid in het algemeen staat voor velen hoog op de prioriteitenlijst. We hebben er veel voor over om gezond te zijn. Maar wat daarbij opvalt is de passieve houding die we ten opzichte van ziekte aannemen. Alsof het iets is dat ons zomaar kan overvallen. Interessant om te onderzoeken wat we vanuit Gods Woord daarover kunnen zeggen.
  • Hoe verhoudt God zich tot ons worstelende mensen? God stelt zich ten opzichte van ons op als een liefdevolle Vader. Een Vader die wil dat het ons goed gaat naar lichaam, ziel en geest. We zullen proberen een beetje meer te gaan begrijpen van Zijn karakter.
  • Gods weg naar genezing leidt tot grote verdeeldheid. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het thema "ziekte en gezondheid" vanuit een Bijbels perspectief. Ik heb moeten constateren dat wij gelovigen en onze leiders maar heel weinig van dit onderwerp begrijpen. Dus een belangrijk thema om ons te verdiepen vanuit het Woord.
  • De God van wonderen en beloften. Als we het Woord bestuderen, leren we een God kennen die we gerust een God van wonderen mogen noemen. Trouwens ook een God die ons vele beloften doet. Toch maar eens onderzoeken of Hij die wonderen nog altijd aan ons doet en of Hij betrouwbaar is als het gaat om het vervullen van al die beloften.

Aan het einde van deze serie hoop ik dat we antwoord kunnen geven op de vraag of Goddelijke genezing nu een wonder of een belofte is en of wij zelf kunnen bijdragen aan onze gezondheid.

 

Wil je dit niet missen? Ga dan naar de website en klik op de rode button om te laten weten dat je de laatste berichten van VanBitterNaarZoet in je mailbox wilt ontvangen.

 

Acht je dit waardevol? Deel het dan ook met degenen die jou lief zijn.

Voor nu, bedankt voor het lezen en hopenlijk tot de volgende keer.

Gods zegen.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.