Welkom » Nieuws » Jouw rol in het voorkomen van ziekte

Jouw rol in het voorkomen van ziekte

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 om 11:20

Hoe denk jij over ziekte en gezondheid?

Hoor jij ook bij die ruim 80% van de Nederlanders die gezondheid als één van de belangrijkste voorwaarden ziet voor een gelukkig leven?

Wapen je tegen aanvallen op je gezondheid.

Geloof jij dat ziekte je zomaar kan overkomen? En als het je dan overkomt, is jouw eerste gang dan ook naar de medische wetenschap in hoop dat zij jou kunnen genezen?

Ik zeg bewust "hoop dat zij jou kunnen genezen". Ik denk namelijk dat de medische wetenschap prima in staat is een diagnose te stellen, maar lang niet in alle gevallen in staat is een behandeling aan te bieden die tot genezing leidt. In veel gevallen komt zij niet verder dan het managen van de symptomen van ziekte.

Maar, is ziekte wel iets dat je overkomt?

Of speel je zelf ook een rol in het voorkomen van ziekte? Misschien moet je, als het om jouw gezondheid gaat, niet langer een afwachtende houding aannemen. 

Je kunt zeker weten zelf een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. Het is belangrijk dat je gewapend bent tegen aanvallen op jouw gezondheid.

De bron van waaruit je mag putten.

Om jouw verantwoordelijkheid met succes te kunnen opnemen, is het belangrijk dat je vanuit een overtuiging aan de slag gaat. Daarbij is het mijn ervaring dat je die overtuiging dan ook moet blijven voeden. Ik doe dat vanuit de christelijke levensovertuiging en voed mij vanuit de Bijbel, het Woord van God. Ik zie God als onze Schepper. Hij heeft ons lichaam zeer vernuftig geschapen. Zo beschikt het lichaam over een groot zelfherstellend vermogen.

Maar je mag niet verwachten dat jouw vertrouwen op God jouw eigen verantwoordelijkheid uitsluit. Je mag er echter wel op vertrouwen dat je kracht krijgt, om de gebruikshandleiding voor een gezonde leefstijl die God in Zijn Woord geeft, ook te kunnen uitvoeren.

Wat mag je van mij (VanBitterNaarZoet) verwachten?

Via diverse media, zoals YouTube, Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin, zal ik jullie wekelijks proberen te prikkelen om je de weg te laten wijzen door de handleiding die God ons door Zijn Woord geeft. 

Op de website zal ik jullie meenemen op die ontdekkingstocht. Een ontdekkingstocht die je zal helpen  een fundament te leggen voor een gezonde leefstijl.

Ik hoop dat ook jij je, op de website, aanmeldt om de laatste berichten te ontvangen in jouw mailbox. Help deze boodschap te verspreiden door te delen, liken etc...

Voor nu wens ik jullie allen Gods zegen en tot volgende week.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Adrie van der Velden
6 maanden geleden

Ik laat me verrassen,Willem,Gods'zegen met de komende stukjes vanBitternaarZoet!!