Welkom » Nieuws » Een christelijke manier van leven

Een christelijke manier van leven

Gepubliceerd op 30 januari 2019 om 12:00

Ga naar binnen door de smalle poort. Want door die smalle poort kom je bij het eeuwige leven. Het is een moeilijke weg, en het lukt maar weinig mensen om die weg te vinden. De meeste mensen kiezen de makkelijke weg, de weg met de brede poort. Dat is de weg naar de dood. Matteus 7:13-14

Ook jij gelooft.

Ieder van ons, dus ook jij, kunt er niet omheen dat het leven hier op aarde eindig is.  Daarom zoeken we waarschijnlijk naar de zin van het leven. Die zoektocht naar antwoorden op vragen als “waarom en waartoe leef ik” en “is er leven na de dood?” zal geen van ons onbekend zijn. De grootste en wellicht de belangrijkste vraag daarbij is: “Aan welke bron zoeken wij naar de antwoorden op onze levensvragen?”

Het leven kan gecompliceerd zijn en hebben we elkaar hard nodig. Want ten diepste  zijn we wezens die relaties nodig hebben. Gedurende ons aardse leven krijgen we met een breed scala aan gebeurtenissen te maken. Goede en mooie gebeurtenissen maar helaas ook met zeer vervelende gebeurtenissen.

Om zin te geven aan dit aardse leven en antwoorden te vinden op de vele vragen die we ons bezig houden, hebben we een kader nodig waarbinnen we die antwoorden zoeken.

Het christelijke geloof biedt zo’n kader.

Ik ben ervan overtuigd dat ook jij gelooft!  Maar geloven op zich is een vaag begrip. Geloven kan ook nooit een doel op zich zijn. Geloven is nodig om in verbondenheid tot God te leven. Ik zou je dan ook willen vragen, “waarin geloof jij?”  

Wat houdt nu een christelijke manier van leven in?

Een christelijke levensovertuiging kenmerkt zich door toewijding en gehoorzaamheid aan de Schepper. Dat zijn grote woorden als je bedenkt, dat je bent geplaatst in een wereld, die steeds meer van God is losgeraakt. Dat houdt in de dagelijkse praktijk in, dat de wereld je andere antwoorden aanreikt dan die je in geloof zou moeten willen maken.

Wil je echt de vruchten van je geloof ervaren?

Dan zul je jouw geloof moeten verheffen tot een manier van leven. Je zult merken, dat wanneer je in gehoorzaamheid aan God de Vader leeft, zich een meer dan voortreffelijke weg voor je zal ontsluiten. Een weg waarop je deel zult krijgen aan de beloften die God ook voor jou apart heeft gezet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.