Welkom » Nieuws » Een christelijke levenswijze

Een christelijke levenswijze

Gepubliceerd op 17 oktober 2018 om 11:39

Ga naar binnen door de smalle poort. Want door die smalle poort kom je bij het eeuwige leven. Het is een moeilijke weg, en het lukt maar weinig mensen om die weg te vinden. De meeste mensen kiezen de makkelijke weg, de weg met de brede poort. Dat is de we

Ook jij gelooft.

Het leven in deze wereld is voor ons allemaal eindig. Daarom zoeken we allemaal naar antwoorden op vragen als waarom en waartoe leef ik, is er leven na de dood? Verder is het leven met elkaar gecompliceerd en toch hebben we elkaar nodig. Ten diepste zijn we wezens die relaties nodig hebben. Gedurende ons aardse leven krijgen we met een breed scala aan gebeurtenissen te maken. Goede en mooie gebeurtenissen, maar helaas ook met zeer vervelende gebeurtenissen. Om zin te geven aan dit aardse leven en antwoorden te vinden op de vele vragen die we hebben, zijn we vaak op zoek naar een kader waarbinnen we antwoorden kunnen vinden. Geloven biedt zo’n kader. Daarom ben ik ervan overtuigd dat ook jij gelooft! Maar nu is de vraag waarin jij gelooft? Want geloven is op zich best een vaag begrip.  

 

Wat houdt nu een christelijke levenswijze in?

Een christelijke levensovertuiging kenmerkt zich door toewijding en gehoorzaamheid aan de Schepper. Dat zijn grote woorden als je bedenkt dat je bent geplaatst in een wereld die steeds meer van God is losgeraakt. Dat houdt in de dagelijkse praktijk in, dat de wereld je andere antwoorden aanreikt dan die je in geloof zou moeten maken.

Wil je echt de vruchten van je geloof ervaren, zul je jouw geloof moeten verheffen tot een manier van leven. Je zult merken, dat wanneer je in gehoorzaamheid aan God de Vader leeft, zich een meer dan voortreffelijke weg voor je zal ontsluiten. Een weg waarop je deel zult krijgen aan de beloften die God ook voor jou apart heeft gezet.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.