Welkom » Levensvragen

Levens- en zingevingsvragen

Gezien in het licht van de eeuwigheid, is tijd een relatief begrip

Jij en ik, zijn door geboorte in dit leven geplaatst. De zekerheid, die we meteen meekrijgen, is dat ons verblijf hier slechts tijdelijk is. Hoe oud we ook mogen worden, gezien in het licht van de eeuwigheid, is tijd een relatief begrip. In elk geval gaan jij en ik deze wereld weer verlaten door het sterven.

Ik weet niet hoe het jou vergaat? Maar ik heb wel een aantal vragen die ik beantwoord moest zien te krijgen. Sommige van die vragen kon ik al snel beantwoorden, maar er zijn ook vragen waar ik toch een forse tijd mee heb geworsteld.

De vragen waar ik in eerste aanleg aan denk en waarvan ik aanneem dat ze ook bij jou spelen, zijn:

Bestaat God?

Wat doet mijn leven ertoe?

Wat is er na de dood?

Hoe wil ik leven?

Voor alle duidelijkheid, deze en andere levensvragen zal ik beantwoorden vanuit de Bijbel. De Bijbel beschouw ik als het Woord van God. Mijn God is een goede God. Die God is de Maker van hemel en aarde en alles wat daarop leeft. Deze God wil dat het ook jou goed zal gaan, naar lichaam ziel en geest.

Reageer gerust op mijn antwoorden en stel je vragen zonder schroom. Gebruik het contactformulier

Zingeving

Ja, ik kies voor de weg naar eeuwig leven.

Het maken van keuzes speelt een grote rol in het leven van ons mensen. Per dag maak je wel zo’n dertigduizend (30.000) keuzes. Wow, nooit bij stilgestaan, niet te geloven wat een aantal. Je zou ervan in de stress schieten. En toch wil de wereld mij laten geloven dat ik er blij mee zou moeten zijn. Want een groeiend aantal keuzemogelijkheden betekent dat je vrijheid toeneemt. Hoezo vrijheid? Meer keuzemogelijkheden betekent namelijk ook dat je meer beslissingen moet nemen. En juist dat nemen van beslissingen valt velen van ons zwaar. Want stel je voor dat je een beslissing hebt genomen en achteraf blijkt dat het een verkeerde beslissing is geweest?

Lees meer »

Wat doet mijn leven ertoe?

Misschien verkeer je momenteel in omstandigheden dat het leven jou pijn doet? Het kan zijn dat je te maken hebt met gevoelens van eenzaamheid, of moet je dealen met depressieve gevoelens, ziekte en/of verlies, of kun je geen antwoorden vinden op belangrijke levensvragen? Wat de oorzaak ook mag zijn waarom jij je afvraagt: “Wat doet mijn leven ertoe?” Je hoeft niet bij de pakken neer te zitten. Ik hoop je te kunnen laten zien dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel.

Lees meer »

Bestaat God?

Misschien is mijn verhaal voor jou geen bewijs voor het bestaan van God. Dat zou dan heel jammer zijn, want de levende God zegt dat je om tot Hem te kunnen komen moet geloven dat Hij bestaat. Als je gelooft, word je gered. Dan wordt jouw hoop werkelijkheid. En door jouw geloof weet je zeker dat Gods hemelse wereld bestaat. Ook al kunnen je die nog niet zien.

Lees meer »