Welkom » Leefstijltrajecten » Gezond ouder worden

Gezond ouder worden.

Ouder worden gaat vaak gepaard met meer kans op beperkingen en ziekten. Gezond ouder worden gaat niet alleen over het voorkomen en uitstellen van ziekten en sterfte, maar met name ook om het voorkomen en terugdringen van beperkingen in het functioneren en het bevorderen van zelfredzaamheid, participatie en een goede kwaliteit van leven.

Intakegesprek.

Ben jij nieuwsgierig of ons traject “Gezond ouder worden” ook jou op weg zou kunnen helpen naar een gezonde leefstijl? Maak dan een afspraak voor een gratis intake gesprek. In dat gesprek zal moeten blijken, of er voldoende wederzijds vertrouwen is, om gezamenlijk aan de slag te gaan op weg naar een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl die zal helpen om de gevolgen van ouder worden te beperken. Mocht er al sprake zijn van beperkingen die te maken hebben met het ouder worden, kunnen we samen kijken naar oplossingen om het functioneren te verbeteren.  

Coachingsgesprek.

De coachingsgesprekken zullen er op gericht zijn, dat jij leert (weer) leiding te krijgen over je leven, zodat jij jouw leven kunt inrichten naar jouw eigen wil. Vanuit de christelijke overtuiging leren we dat die eigen wil wordt gebruikt om God de eerste plaats in je leven te geven. Het is ons verlangen jouw met respect te begeleiden naar een “meer dan voortreffelijke weg”. Dat is de weg die voor jou zal leiden naar een gezonde leefstijl en daar waar er sprake is van beperkingen en een manier te vinden waardoor het functioneren zal verbeteren. 

In een periode van 6 maanden heb je recht op 6 coachingsgesprekken van een uur. In overleg met je coach kun je deze gesprekken naar behoefte inplannen. Mocht je na die zes coachingsgesprekken je doel nog niet geheel bereikt hebben, bestaat altijd de mogelijkheid, in overleg het traject te verlengen.

Begeleidingsgesprek.

Naast de coachingsgesprekken heb je recht op een maandelijks begeleidingsgesprek van 30 minuten.

Tijdens deze gesprekken nemen we door of je voldoende voortgang maakt in het traject en of er zaken zijn waar je tegenaan loopt.   

Tevens krijg je begeleiding in het samenstellen van een gezond eet-/drinkpatroon en het aanbrengen van de balans tussen eten - bewegen- rusten.

Whatsapp of email contact

Loop je in de tijd tussen de gesprekken tegen zaken aan die je belemmeren in de voortgang, mag je te allen tijde je vragen en of opmerkingen met ons delen via whatsapp of email.