Welkom » Blog en berichten » Ja, ik kies voor de weg naar eeuwig leven.

Ja, ik kies voor de weg naar eeuwig leven.

Het maken van keuzes speelt een grote rol in het leven van ons mensen. Per dag maak je wel zo’n dertigduizend (30.000) keuzes. Wow, nooit bij stilgestaan, niet te geloven wat een aantal. Je zou ervan in de stress schieten. En toch wil de wereld mij laten geloven dat ik er blij mee zou moeten zijn. Want een groeiend aantal keuzemogelijkheden betekent dat je vrijheid toeneemt.
Hoezo vrijheid?
Meer keuzemogelijkheden betekent namelijk ook dat je meer beslissingen moet nemen. En juist dat nemen van beslissingen valt velen van ons zwaar. Want stel je voor dat je een beslissing hebt genomen en achteraf blijkt dat het een verkeerde beslissing is geweest?

Zijn alle vraagstukken even belangrijk?

Als je dagelijks rond de dertigduizend keuzes moet maken, moet jij je misschien afvragen:

“zijn alle vraagstukken even belangrijk?”  

Nee natuurlijk niet. Neem nu een keuze als welke kleur sokken kies ik vandaag, of aan welke voet doe ik de eerste sok. Ik denk dat jij het je gemakkelijk moet maken. Breng de keuzes die je bewust moet maken op in categorieën. Op die manier maak je tijd vrij om je bezig te houden met het maken van keuzes over zaken die de essentie van het leven raken. Ook dan blijft er nog zoveel over dat ik het aantal keuzemogelijkheden eerst terug wil brengen naar de meest essentiële keuzes.

De keuze voor jouw eindbestemming.

In het artikel “Wat doet mijn leven ertoe” schreef ik dat jouw en mijn Schepper ons autonoom heeft geschapen met een vrije wil. Wil je een doel aan je leven geven is het belangrijk dat je die wil ook gaat gebruiken. Het leven kent volgens de Bijbel maar twee eindbestemmingen. Je kunt daarbij kiezen voor :

de weg naar het eeuwige leven

en

de weg naar de eeuwige dood.

Of je nu christen bent, of dat je God nog niet kent in je leven, ik kan mij niet voorstellen dat je zou kiezen voor de weg naar de eeuwige dood. Stel jij maakt de volgende keuze: Ik kies voor de weg naar eeuwig leven. Dan kies je voor een manier van leven.  

Een leven in verbondenheid met God.

De weg naar het eeuwig leven is een leven in verbondenheid met God. God wil dat je Hem gehoorzaam bent en leeft naar Zijn wil. Dan ga je niet alleen het eeuwig leven tegemoet, maar ga je ook deel krijgen aan de beloften die God voor jou apart heeft gezet. De Bijbel, het Woord van God leert dat je, om het eeuwig leven tegemoet te kunnen gaan, in elk geval moet voldoen aan drie voorwaarden:  

  1. Je kunt het het Koninkrijk van God niet zien en niet binnengaan als je niet wedergeboren bent.
  2. Je zult tijdens je levenswandel moeten laten zien dat je geestelijke vruchten voortbrengt.
  3. Je zult tot het einde van je leven moeten volharden in het geloof.

Je mag niet voortijdig afhaken.


Christen-zijn is geen zaak van vrijblijvendheid.

De keuze om op een christelijke manier te leven, is in een wereld die je vaak precies het tegenovergestelde voorhoudt niet gemakkelijk. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat Christen-zijn geen zaak van vrijblijvendheid is.  Leven naar de wil van God is een echte aanrader. Het zal je op een meer dan voortreffelijke weg leiden naar de beloften die God voor jou apart heeft gezet.   

Ja ik wil ook handvatten om te leven naar de wil van God.

Zeg jij dat je christen bent, of dat je christen wilt zijn? Wil jij kiezen voor die manier van leven? Dan is het zeker de moeite waard de website van VanBitterNaarZoet verder te onderzoeken.

VanBitterNaarZoet wil je handvatten aanreiken om te leren leven naar de wil van God. Er wordt hard gewerkt aan onderwijs dat in verschillende vormen zal worden aangeboden.

Van al die ontwikkelingen hoef je niets te missen. Volg de link en meld je aan via de rode button die je op alle pagina’s kunt vinden. De laatste berichten en ontwikkelingen ontvang je dan in je eigen mailbox.

Hartelijke groet en Gods zegen

Willem


«