Welkom » Blog en berichten » Gehoorzaamheid kun je leren door te gehoorzamen!

Gehoorzaamheid kun je leren door te gehoorzamen!

Gehoorzaamheid kun je leren door te gehoorzamen!

Misschien denk je nu, hoezo gehoorzamen? Gehoorzamen aan wie of wat? Ik zou je aan willen reiken gehoorzaam te zijn aan de waarheid. Zeg jij daar dan meteen “amen”op? Of denk je eerst na aan welke waarheid of wiens waarheid je gehoorzaam zou moeten zijn.

Ik houd mij graag vast aan een waarheid die onveranderlijk is.

Deze week ben ik begonnen met het plaatsen van een spreuk. (Linken)

  • Gehoorzaamheid kun je leren door te gehoorzamen!

Misschien denk je nu, hoezo gehoorzamen? Gehoorzamen aan wie of wat? Ik zou je aan willen reiken gehoorzaam te zijn aan de waarheid.   Zeg jij daar  dan meteen “amen”op? Of denk je eerst na aan welke waarheid of wiens waarheid je gehoorzaam zou moeten zijn. Wat mij betreft gaat het in elk geval niet om jouw of mijn waarheid. Die waarheden zijn nogal ingekleurd door wat er allemaal in onze rugzak zit. Daarom zijn deze beide waarheden niet betrouwbaar. Ze zijn vaak zo afhankelijk van de omstandigheden. Dus zeker geen waarheid om je aan vast te houden. Ik weet natuurlijk niet hoe het met jou zit? Maar ik houd mij graag vast aan een waarheid die onveranderlijk is.

De onveranderlijke waarheid.

Wie je ook bent en wat je ook gelooft, ik neem aan dat wanneer het over jouw leven gaat, je graag de waarheid wilt kennen. De waarheid over dit aardse leven om het op de juiste manier inhoud te geven. Een leven waarin je rust en vrede mag ervaren in de hectiek van alle dag. Een gelukkig leven, een leven in gezondheid, etc….. Je kunt hier vast wel genoeg invullen. Maar je weet natuurlijk dat dit aardse leven slechts tijdelijk is! Is er nog een leven na dit leven, of is het allemaal afgelopen als je sterft? Ik vind mijn antwoorden, de onveranderlijke waarheid, bij God. Mijn God, de God van de Bijbel is een goede God. Als je wilt weten waarom mijn God, de God van de Bijbel een goede God is, nodig ik je uit de link te volgen naar een eerder blog van mij onder de titel “Ik ben een hemelburger”.

Die goede God vraagt jouw gehoorzaamheid.

Die goede God haat de zonde. De zonde staat al de hele geschiedenis tussen God en Zijn kinderen. Die goede God wil niet dat die barrière van de zonde tussen Hem en jou staat. God wist dat om die macht van de zonde over de mens te breken een ultiem offer gebracht moest worden. Dat ultieme offer bracht Hij in Zijn Zoon, de Here Jezus Christus. De Here Jezus kwam naar deze aarde om jouw en mijn zonden te dragen. Hij nam de vloek van die zonde bij jou weg. Daarmee rechtvaardigde Hij jou en mij, waardoor jij en ik  rechtstreeks toegang tot God de Vader hebben. God wil dat het jou goed gaat. Daartoe heeft Hij ook jou beloften gedaan. Veel van die beloften zijn voorwaardelijk. Om daar deel aan te krijgen vraagt die goede God jouw gehoorzaamheid.

Gebombardeerd door een scala aan verleidingen.

Jij en ik zijn opgegroeid en leven in een hectische en ingewikkelde  wereld. Een wereld die door satan wordt geregeerd. Die wereld wil ons leren dat wij zelf heel goed kunnen bepalen wat voor ons het beste is. Jij en ik worden vervolgens doorlopend gebombardeerd door een scala aan verleidingen. Dat maakt het natuurlijk niet gemakkelijker in gehoorzaamheid te leven aan die God die het beste met ons voor heeft. Bij alle keuzes die je in het leven maakt is het raadzaam je te realiseren dat elke keuze ook gevolgen voor je zal hebben. Zo ligt er een duidelijke relatie tussen gehoorzaamheid aan God en zegen op jouw leven. Maar zo is er ook een duidelijke relatie te leggen tussen ongehoorzaamheid en vloek, dus het ontbreken van zegen op jouw leven.  

Je hebt een voorbeeld en je hebt een Helper.

Ik begrijp heel goed dat het soms moeilijk is te luisteren naar de juiste stem. Maar luisteren naar de juiste stem begint met een wilsbesluit. Je kunt altijd de keuze maken Jezus als voorbeeld te nemen. Hierbij wil ik wel aantekenen dat Jezus niet is gekomen om een rolmodel te zijn. Hij is gekomen om te bevrijden van de zonde en de dood. Toch is het niet verkeerd je af te vragen wat Jezus in bepaalde omstandigheden zou doen. Uiteindelijk nodigt Hij je uit Hem te volgen.  

Heb ook jij wel eens moeite te zijn als Jezus? Geen nood als jij gelooft in het volbrachte werk van Jezus aan het kruis op Golgotha heb je de belofte van God ontvangen. De Heilige  Geest, jouw Helper.  

Ik bid jou een leven in gehoorzaamheid aan de goede God.

Verbonden in Hem

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.