Welkom » Blog en berichten » Hoe groot is jouw kerststress?

Hoe groot is jouw kerststress?

Of Jezus nu wel of niet is geboren op 25 december, of dat de Bijbel nu wel of niet iets zegt over het vieren van de geboortedag van Jezus. Ik denk dat het in elk geval goed is ons te bedenken dat de geboorte van Jezus een wonder is. Misschien wel het grootste wonder dat ooit op aarde heeft plaatsgevonden. Een vrouw uit de mensen schonk het leven aan de Zoon van God. God die mens wordt!

Toch schieten velen ook in de kerststress.

Het kerstfeest staat voor de deur. Een feest dat voor diverse groepen mensen een eigen betekenis heeft. De “wereld” in het algemeen associeert het met gezelligheid. Toch schieten velen in de kerststress vanwege de hectiek die veroorzaakt wordt door vragen als: Wat gaan we eten? Hoe plannen we de dagen in? Op welke dag zijn we waar en met wie? Welke evenementen bezoeken we en dan ook nog het gedoe van oudejaars-avond, kerst-en nieuwjaarsborrels?  Ondernemers sloven zich elk jaar weer uit om de omzet tot nieuwe recordhoogten op te stuwen. Voor een groot deel van de christenheid is kerst het vieren van de geboortedag van Jezus Christus. Terwijl een ander deel zich afvraagt of kerst nu werkelijk de geboortedag van Jezus, de Zoon van God is.

Ik gedenk een groot wonder.

Of Jezus nu wel of niet is geboren op 25 december, of dat de Bijbel nu wel of niet iets zegt over het vieren van de geboortedag van Jezus. Ik denk dat het in elk geval goed is ons te bedenken dat de geboorte van Jezus een wonder is. Misschien wel het grootste wonder dat ooit op aarde heeft plaatsgevonden. Een vrouw uit de mensen schonk het leven aan de Zoon van God. God die mens wordt! Jezus is op aarde gekomen omdat God de Vader wilde dat de relatie met de mens zou worden hersteld. Jezus eerde God de Vader door zijn missie in volmaakte gehoorzaamheid en offerbereidheid uit te voeren. Door Zijn offerbereidheid werd de macht van satan gebroken. Doordat Jezus de vloek van de zonde bij ons wegnam zijn jij en ik weer verzoend met God de Vader. Door geloof in het volbrachte werk van Jezus heb je de mogelijkheid ontvangen de vrede van God persoonlijk te ontvangen.

Christen zijn is voor mij geen vrijblijvende zaak.  

We staan kort voor de overgang naar een nieuw jaar. Velen nemen zich weer allerlei goede dingen voor. Het is een beetje tegen mijn natuur om voornemens op zo’n ogenblik uit te spreken. Toch ga ik mij er deze keer aan wagen. Zoals jullie weten werk ik achter de schermen aan een aantal veranderingen voor VanBitterNaarZoet. Veranderingen die te maken hebben met de overtuiging dat christen zijn voor mij geen vrijblijvende zaak is. Christen zijn is voor mij een manier van leven. Het ligt op mijn hart ook jou deelgenoot te maken met die manier van leven. Een manier van leven die ons leert onze gedachten in lijn te brengen met die van God. Want om samen met God te wandelen zullen we het met Hem eens moeten zijn.

Alles door de kracht van de Heilige Geest.

Een lichte aarzeling moest ik overwinnen om dit te gaan schrijven. Ik zou niet willen dat je denkt, dat ik mij op één lijn met Jezus wil stellen. Dat zou toch wel erg hoogmoedig zijn. Nee, ik wil wel proberen een navolger van Hem te zijn. Door mijn geloof in het volbrachte werk van Jezus weet ik wel dat de Heilige Geest in mij woont en krachtig in mij wil werken. In Lucas 4:14-19 tekent de Here Jezus Zijn missie in deze wereld. Ik durf mij dat ook toe te eigenen en het als leidraad te gebruiken voor hoe ik mij als christen en hoe ik VanBitterNaarZoet in deze wereld wil plaatsen.

Beschrijving missie VanBitterNaarZoet.

Het leven in deze wereld waarin we zijn geplaatst ter voorbereiding op een eeuwig leven met Hem, die ons heeft gemaakt, is niet zo simpel. Deze wereld houdt ons keuzes voor die vaak precies tegenovergesteld zijn aan de weg die God wil dat we gaan.

Leven vanuit Gods kracht is een manier van leven!

Deze manier van leven is de weg die ik je wil aanraden om te gaan. Het is een “meer dan voortreffelijke weg” die er toe zal leiden dat je deel krijgt aan de beloften die God ook voor jou apart heeft gezet. VanBitterNaarZoet wil je handvatten aanreiken om te leven naar de wil van God. Dit kan materiaal zijn dat je in de vorm van workshops en seminars wordt aangeboden. Evenementen om je toe te rusten en te bemoedigen om samen op zoek te gaan naar een “meer dan voortreffelijke weg”.   

Onderwerpen waar ik komend jaar aandacht aan wil geven zullen zijn:

  • Hoe kom ik in de rust om Gods stem te leren verstaan
  • Mijn gedachten in overeenstemming brengen met de gedachten van God.
  • Gezondheid in de meest brede zin van het Woord

Afronding.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen VanBitterNaarZoet en ook deel krijgen aan de beloften die God voor jou apart heeft gezet? Schrijf je in op de website om de nieuwste berichten direct in je mailbox te ontvangen. Je kunt ook volgen via de Facebook pagina.

Rest mij jou te bedanken voor jouw belangstelling in het afgelopen jaar. Ik wens je gezegende dagen en een nieuw jaar waarin je Gods zegen in rijke mate zult gaan ervaren.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.