Welkom » Blog en berichten » Hij kwam bij ons heel gewoon.

Hij kwam bij ons heel gewoon.

Voor dit blog wil ik een lied onder de aandacht brengen dat handelt over een man. Die man was de Zoon van God. Desondanks kwam Hij als mens om ons te dienen als een knecht en om Zijn missie uit te voeren. Die missie bezorgde de Man grote angst. Angst die tot uitdrukking kwam in de tuin van Getsemane, waar Hij wist dat Hij een beker moest drinken die tot de rand gevuld was met de toorn van God, vanwege de zonden van de zonden van de gehele mensheid van alle tijden.

Wat een geweldige reis terug in de tijd.

Ik ben zeer aangenaam verrast dat jullie in zo grote getale gereageerd hebben op mijn blog van vorige week. (linken) De verrassing zat hem in het feit dat ik namelijk geen hoge verwachtingen had over hoe dat blog ontvangen zou worden. Dus hierbij, allen mijn hartelijke dank voor dit cadeautje. Deze cadeautjes heb je af en toe nodig om gemotiveerd te blijven om te schrijven. Mede door jullie reacties heb ik de afgelopen week vele oude liederen opnieuw beleefd. WoW! Wat een geweldige reis terug in de tijd. Maar wat een krachtige liederen heb ik beluisterd. Ik ben er door geïnspireerd geraakt de komende tijd wat meer verbinding te leggen vanuit liedteksten naar Gods Woord en Zijn beloften aan ons. Dus hierbij van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze ontdekkingsreis.

Een onuitputtelijke inspiratiebron.

Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar voor mij speelt muziek een belangrijke rol in mijn leven. Muziek en liedteksten helpen mij in verbinding met God te komen. Als je mijn blogs vaker leest weet je vast wel dat ik het regelmatig heb over de beloften en de wil van God. In blog twee schreef ik al het volgende. Door schade en schande wijs geworden wil ik nu gehoorzamen aan de  roepstem van God. Ik zal mijn gaven en talenten verder ontwikkelen om ze dienstbaar te maken voor Zijn Koninkrijk. Met beide benen op de grond, geplant in deze wereld, maar geworteld in God. Deze wereld, waarin jij en ik geplaatst zijn, is een onuitputtelijke inspiratiebron voor het ontwikkelen van onderwijs over de beloften en de wil van God.

De Man, die onze zonden droeg.

Voor dit blog wil ik een lied onder de aandacht brengen dat handelt over een man. Die man was de Zoon van God. Desondanks kwam Hij als mens om ons te dienen als een knecht en om Zijn missie uit te voeren. Die missie bezorgde de Man grote angst. Angst die tot uitdrukking kwam in de tuin van Getsemane, waar Hij wist dat Hij een beker moest drinken die tot de rand gevuld was met de toorn van God, vanwege de zonden van de zonden van de gehele mensheid van alle tijden. Hij wist dat Hij alleen door die strijd moest gaan omdat Zijn Vader Hem zou verlaten en onbeschermd zou blootstellen aan de machten van de duisternis. Ondanks Zijn doodsangst stelde Jezus, de Zoon van God, zich als een offer aan Zijn Vader. Dit is een daad van volledige overgave. De strijd streed die man voor ons. Een daad die voor een mens niet te bevatten is.

Wie is er nederig en klein?

Misschien zullen we de diepte van de strijd die Jezus voor ons streed nooit echt kunnen peilen. Het is toch goed daar bij stil te staan. Want het lied gaat verder. Wij moeten willen worden als Hij. Wij moeten elkaars lasten willen dragen. Zijn Liefde en Kracht wil dat in ons bewerken. Het laatste couplet eindigt met de regel dat een ieder die nederig en klein wil zijn, uiteindelijk de grootste zal zijn. Ik bid voor allen die geloven dat je door de strijd van Jezus bemoedigd bent. Hij die als Zoon van God heel gewoon als mens bij ons kwam heeft moeten worstelen om tot overgave van Zijn wil te komen. Vandaag staat Jezus naast jou om je te helpen tot overgave van jouw wil te komen. Wat er ook speelt in jouw leven, strijdt jouw strijd en kom tot overgave aan de wil van God. Overgave aan de wil van God maakt dat je deel kunt krijgen aan Zijn beloften die Hij apart heeft gezet.

Afsluiting.

Het lied dat ik hier behandelde is Opwekking 268. Klik op deze link om te beluisteren.

Ik hoop dat je het wilt beluisteren en je openstelt deze boodschap te laten indalen. Doe er jouw voordeel mee. Schroom niet om een reactie achter te laten en mocht je vragen hebben die een meer persoonlijk karakter hebben kun je mij te allen tijde een bericht sturen via Messenger of stuur een email naar willem@vanbitternaarzoet.nl.

Vergeet vooral niet de Facebook pagina te liken.

Ook benieuwd waar het volgende blog over gaat? Schrijf je in via de website om de laatste berichten direct in je mailbox te ontvangen.

Verbonden in Hem die ons lief heeft.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.