Welkom » Blog en berichten » Verwarring die mij belemmerde om goed te functioneren.

Verwarring die mij belemmerde om goed te functioneren.

In blog 44 schreef ik dat ik door pas op de plaats te maken nieuwe inzichten kreeg in mijn persoonlijkheid. Misschien is het beter om het te benoemen als inzichten die ik krijg hoe God mij bruikbaar wil maken. Ik wil dit proces waar ik doorheen ga met jou delen, omdat je dan wellicht beter begrijpt waarom de koers van VanBitterNaarZoet zo af en toe moet worden bijgesteld.

Voor mij voelde het VanZoetNaarBitter.

Weet je nog? In blog 42 schreef over de verwarring die bij mij ontstond als gevolg van keuzes die ik de laatste tijd met VanBitterNaarZoet maakte. Die verwarring werd zo groot dat ze mij belemmerde om goed te functioneren. Voor mij voelde het VanZoetNaarBitter in plaats van VanBitterNaarZoet. Ik heb moeten besluiten pas op de plaats te maken omdat er een toenemende onrust bezit van mij nam. Inmiddels is deze gemoedstoestand voor mij een waarschuwingssignaal geworden.  

Hoe God mij bruikbaar wil maken.

In blog 44 schreef ik dat ik door pas op de plaats te maken nieuwe inzichten kreeg in mijn persoonlijkheid. Misschien is het beter om het te benoemen als inzichten die ik krijg hoe God mij bruikbaar wil maken. Ik wil dit proces waar ik doorheen ga met jou delen, omdat je dan wellicht beter begrijpt waarom de koers van VanBitterNaarZoet zo af en toe moet worden bijgesteld. Maar misschien dat je er iets uit herkent uit jouw eigen reis over de levensweg en kun je jouw voordeel doen met mijn ervaringen. Daarbij wil ik je zeker niet vermoeien met mijn gedachtenwereld. In elk geval hoop ik weer vanuit het bittere in het zoete te komen.

Geestelijke strijd zorgt voor de verwarring.

Leven vanuit geloof ervaar ik dagelijks als een avontuur. Door mijn wedergeboorte heb ik een nieuw leven van God ontvangen. Bij dat geschenk heb ik de opdracht gekregen te gaan leven naar de wil van God.  Dat betekent dat ik moet leren leven vanuit de verbondenheid met de Heilige Geest die in mij woont. De oude Willem moet sterven aan zichzelf, omdat die Willem onvolkomen is. Nou, ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik zit nog altijd in een proces, dat ik niet altijd wandel door de Geest. Mijn eigen verlangens en inzichten zijn af en toe leidend voor mijn beslissingen. Die geestelijke strijd zorgt voor de verwarring. Gelukkig herken ik die momenten van strijd steeds sneller en kan ik de Heilige Geest weer de ruimte bieden om door mij heen te werken. Ik ervaar dan direct weer rust en vrede die van God komt als beloning dat ik dan weer leef naar Zijn wil. Dat zijn de momenten in mijn leven dat ik ook leef naar de wil van God. Misschien is het ook voor jou de moeite waard het stuk te lezen uit het Woord over luisteren naar de Geest.

Afronding

Eigenlijk mag ik concluderen dat ik ten prooi was gevallen aan de geestelijke strijd die zich in mij afspeelt. De strijd tussen de weg die de Heilige Geest wil dat ik ga en mijn eigen verlangens en ideeën. Nu ik de Heilige Geest weer de ruimte heb kunnen geven die Hij nodig heeft om door mij heen te werken zal ik je binnenkort een kijkje geven in de koersverandering voor VanBitterNaarZoet.

Bedankt dat je weer hebt gelezen. Als je het de moeite waard vindt en op de hoogte wilt blijven van de verdere ontwikkelingen nodig ik je uit, als je dat nog niet hebt gedaan, om je op de website aan te melden om de laatste berichten direct in je mailbox te ontvangen.  

Ook zou het fijn zijn als je de Facebook pagina liked en nog mooier als je de boodschappen deelt op je eigen tijdlijn.

Gods zegen en tot een volgende keer.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.