Welkom » Blog en berichten » De oude natuur speelt af en toe op.

De oude natuur speelt af en toe op.

Ik wil voorkomen dat ik weer terugval in mijn oude natuur om op eigen kracht aan het werk te gaan. Mijn arbeid op eigen kracht heeft mij, hoeveel energie ik ook ergens in stak, niet veel goeds gebracht. Uit dankbaarheid voor mijn redding van die heilloze weg, wil ik eigenlijk alleen nog de wegen gaan die God voor mij bereid.

Ik wil voorkomen dat ik weer terugval in mijn oude natuur.

In blog 42, schreef ik even pas op de plaats te moeten maken, omdat ik in verwarring geraakte over keuzes die ik de laatste tijd heb gemaakt in VanBitterNaarZoet. Ik wil voorkomen dat ik weer terugval in mijn oude natuur om op eigen kracht aan het werk te gaan. Mijn arbeid op eigen kracht heeft mij, hoeveel energie ik ook ergens in stak, niet veel goeds gebracht. Uit dankbaarheid voor mijn redding van die heilloze weg, wil ik eigenlijk alleen nog de wegen gaan die God voor mij bereid. Toch loop ik er met enige regelmaat tegenaan, dat er iets hardnekkigs in mijn persoonlijkheid zit, waardoor ik telkens de controle overneem. En voordat ik het weet ben ik weer op eigen kracht aan het werk, ondanks dat ik dat niet wil. Het is iets hardnekkigs in mijn persoonlijkheid dat telkens weer de kop opsteekt.  

Gelukkig is mijn God een geduldig God!

Vrienden, beste broeders en zusters bedenk, in welk proces op jouw levensweg je ook zit, ook jij mag zeggen: “Gelukkig is mijn God een geduldig God!” Tijd is voor God iets anders dan het voor ons is. Voor God is één dag hetzelfde als duizend jaar, en duizend jaar hetzelfde als één dag. Hoe ongeduldig jij en ik soms kunnen zijn, zo veel geduld heeft Hij met jou. Hij geeft je dagelijks de mogelijkheid je nieuwe leven tot een succes te maken. Hij wil dat je uiteindelijk ook deel kunt krijgen aan de beloften die Hij apart heeft gezet voor diegenen die hun leven aan Hem willen toewijden en gehoorzaam willen zijn aan Hem. Hij wil zich aan Zijn beloften houden.   

Speel geen verstoppertje met God.

God nodigt jou en mij uit om in relatie te staan tot Hem. Hij wil zelfs dat we dicht bij Hem leven. Dit mag je afleiden uit Jakobus 4 waarin gezegd wordt: “Nader tot God, en Hij zal tot u naderen.” 

Ik wil je een goede raad meegeven, die ik mijzelf ook regelmatig voor houd. Speel geen verstoppertje met God. Dat is een volkomen kansloze missie die je duur kan komen te staan. Spreuken 28:13-14 zegt: “Als je je fouten niet toegeeft, krijg je ellende, maar als je echt spijt hebt, krijg je ​vergeving. Het zal goed gaan met mensen die ​eerbied​ hebben voor de Heer, maar het loopt slecht af met mensen die niet doen wat hij wil. Ga dan toch vrijmoedig tot Hem. Hij wil namelijk dat het je goed gaat, zowel naar lichaam, ziel en geest. Hij kent jouw hart en dus ook jouw zwakten.

Afronding.

In mijn huidige omstandigheden, die mij dus dwingen even pas op de plaats te maken, bemerk ik hoe goed het mij doet om mijn zwakte te delen met God, maar ook met jou. Ik ervaar nu al dat er een last van mij afvalt. Ik hoef niet perfect te zijn, maar mag te allen tijde een beroep doen op de Heilige Geest om mij kennis en inzicht te verschaffen. Maar ook nieuwe kracht om keuzes bij te stellen en weer verder te gaan.

Ook ervaar ik dat ik in de huidige omstandigheden nieuwe inzichten krijg in mijn persoonlijkheid. In een volgend blog wil ik die inzichten graag met jou delen.

Wil je geen berichten missen, raad ik je aan naar de website te gaan en je aan te melden om de laatste berichten rechtstreeks in jouw mailbox.

Voor nu bedankt en hopelijk tot de volgende keer.

Gods zegen

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.