Welkom » Blog en berichten » Even pas op de plaats.

Even pas op de plaats.

Een leven zonder God is voor mij niet meer denkbaar. De geestelijke groei die ik de afgelopen jaren mocht doormaken hebben mij inzichten opgeleverd over het karakter van God. Hij is een goede God, die wil dat het mij goed gaat! Daarom heb ik Hem nodig.

Even pas op de plaats.

Afgelopen week ben ik er helaas niet aan toegekomen een blog te plaatsen. Niet dat er geen inspiratie meer zou zijn. Integendeel zelfs, want leven vanuit geloof is een onuitputtelijke bron om over te schrijven. Nee, de oorzaak ligt in verwarring die bij mij is ontstaan over de keuzes die ik de laatste tijd heb gemaakt. Dus ik moet even pas op de plaats maken om mijn hoofd weer vrij te maken.

De valkuil van mijn oude natuur.

VanBitterNaarZoet vraagt momenteel zoveel kracht dat het zomaar zou kunnen zijn dat ik weer in de valkuil van mijn oude natuur gestapt ben. Mijn oude natuur die gekenmerkt werd door “eigen kracht”. Laat dat nu een weg zijn die ik niet meer wil bewandelen. Ik ben juist zo dankbaar en blij dat God mij, nu alweer 23 jaar geleden, heeft gered van die heilloze weg. Ik wil alleen nog maar een weg bewandelen die er toe zal leiden dat ik deel kan krijgen aan de beloften van God.

Ik heb Hem nodig.

Een leven zonder God is voor mij niet meer denkbaar. De geestelijke groei die ik de afgelopen jaren mocht doormaken hebben mij inzichten opgeleverd over het karakter van God. Hij is een goede God, die wil dat het mij goed gaat! Daarom heb ik Hem nodig. En niet alleen ik heb Hem nodig. Als ik om mij heen kijk, zie ik een wereld die in nood is. Een wereld die God nodig heeft. Ondanks de verwarring die mij op dit ogenblik heeft overvallen, is het voor mij wel duidelijk dat ik mijn kennis en inzichten over het bewandelen van een “meer dan voortreffelijke weg” graag wil delen.  

Ik houd van de fysieke ontmoeting en interactie.

De verwarring waardoor ik ben overvallen heeft voornamelijk te maken met de manier waarop ik mijn kennis en inzichten zou willen delen. Het onlangs uitgesproken voornemen om VanBitterNaarZoet door te ontwikkelen naar een online platform voor christenen die ook willen leven naar de wil van God, is mogelijk iets te ambitieus en niet geheel passend bij mijn persoonlijkheid. Ik houd van mensen en ik houd van de fysieke ontmoeting en interactie met mensen.

Afronding.

Je zult misschien wel begrijpen dat de virtuele weg van een online platform wringt met mijn voorkeur voor fysieke ontmoeting en interactie. Daarom dus even een pas op de plaats!

Wel is het voor mij duidelijk dat ik mijn blog zal blijven schrijven. Alleen zal ik ook daar de druk van de ketel halen door me niet te verplichten elke week op een bepaalde dag en/of tijd een blog af te leveren.  

Ben je benieuwd naar het proces dat ik met VanBitterNaarZoet doormaak en wil je graag op de hoogte blijven? Meld je dan aan op de website om de laatste berichten telkens te ontvangen in jouw mailbox.

Hartelijke groet en verbonden in Hem die ons lief heeft.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.