Welkom » Blog en berichten » Kun jij zeggen dat je de ander belangrijker vindt dan jezelf?

Kun jij zeggen dat je de ander belangrijker vindt dan jezelf?

Die gebrokenheid van deze wereld manifesteert zich in diverse gebeurtenissen. Op deze plaats zou het te ver voeren om stil te staan bij al die afzonderlijke gebeurtenissen. Voor vandaag wil ik er één aspect uitlichten. Een aspect dat ook jij waarschijnlijk wel zult herkennen vanuit jouw eigen levenssfeer. Ik wil namelijk even stilstaan bij de manier waarop wij in deze samenleving met elkaar omgaan.

Schijnbaar niet in staat in vrede met elkaar te leven.

Al eerder schreef ik dat jij en ik deel uitmaken van een gebroken wereldDie gebrokenheid van deze wereld manifesteert zich in diverse gebeurtenissen. Op deze plaats zou het te ver voeren om stil te staan bij al die afzonderlijke gebeurtenissen. Voor vandaag wil ik er één aspect uitlichten. Een aspect dat ook jij waarschijnlijk wel zult herkennen vanuit jouw eigen levenssfeer. Ik wil namelijk even stilstaan bij de manier waarop wij in deze samenleving met elkaar omgaan. Kun jij zeggen dat je de ander belangrijker vindt dan jezelf? In mijn beleving is dat een rariteit geworden. Wij zijn schijnbaar niet in staat in vrede met elkaar te leven. Het draait steeds meer om onszelf

Zelfgerichtheid is “killing” voor relaties.

Ik ben van mening dat door de ontwikkeling van zelfgerichtheid het instandhouden van relaties steeds moeilijker wordt. Zelfgerichtheid is namelijk een prachtig middel waardoor satan grip op jouw en mijn leven kan krijgen.  Zelfgerichtheid is “killing” voor relaties en het verdeelt ons tot op het bot. Die verdeeldheid zien we overal om ons heen terug. In familie- en/of partner relaties, op het werk, maar ook binnen het lichaam van Christus. Bedenk dat satan zal proberen jouw zelfgerichtheid te voeden, waardoor hij steeds meer grip op jouw leven kan krijgen. Je vergalt je leven met zelfgerichtheid, want het is een zonde. Jij, die een nieuw leven hebt gekregen hoort te leven tot eer van God. Bedenk dat de zonde geen macht meer over jou heeft door het volbrachte werk van de Here Jezus. Ruim dus die blokkade op die jou belemmert deel te krijgen aan de beloften die God apart heeft gezet.  

Christenen moeten het verschil maken in deze gebroken wereld.

Heb jij dat ook, dat je verdrietig wordt van beelden die tot je komen en de gebrokenheid van deze wereld zo duidelijk aan het licht kunnen brengen?

Denk jij dan ook ik moet het verschil maken!

Luister naar de woorden die Jezus tot jou en mij spreekt in Matteus 5 :13-15

“Jij bent het zout in deze wereld.”

Zout geeft smaak en het gaat bederf tegen! Ik weet niet hoe het met jou zit? Helaas moet ik in mijn persoonlijke leven en omgeving constateren dat die opdracht niet altijd uit de verf komt. Laten we daarom een wilsbesluit nemen en afrekenen met zelfgericht zijn. Laten we beginnen de ander uitnemender te achten dan onszelf.

Afronding.

Zoals je wellicht hebt meegekregen zal de website vanbitternaarzoet.nl worden getransformeerd naar een ontmoetingsplek voor christenen die willen leven naar de wil van God. Wees er ook bij! Meld je alvast aan op de website, zodat je alle stappen die daartoe gezet worden niet gaat missen. Alle nieuws en berichten ontvang je direct in je mailbox.

Like de Facebookpagina en deel de berichten met jouw vrienden.

Je helpt daarmee die boodschap van verandering te verspreiden.

Alvast mijn dank voor jouw betrokkenheid. Ik bid jouw de zegen van God toe.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.