Welkom » Blog en berichten » Ik ben goed voor je, meer heb je niet nodig.

Ik ben goed voor je, meer heb je niet nodig.

Jammer, soms zijn de oude woorden zo treffend. Het geeft zo mooi weer dat iets wat je leest, hoort en/of meemaakt zo sterk bij je blijft, dat het ook een onderdeel van je natuur wordt. Daarom, laat het volgende deel van de Bijbeltekst op je inwerken en bedenk dat het woorden zijn van de Heer

Een geweldige belofte van God.

Deze week een belofte van God waar ook jij deel aan kunt krijgen. Maak  tijd vrij voor God en sla je Bijbel open. Bid de Heilige Geest om Zijn licht voor jou te laten schijnen op de tekst in 2 Korintiërs 12:5-10. Hij zal je tot de juiste inzichten leiden en de tekst laten beklijven. Misschien ken je het woord “beklijven” niet. In ons hedendaags spraakgebruik kom je het bijna niet meer tegen. Jammer, soms zijn de oude woorden zo treffend. Het geeft zo mooi weer dat iets wat je leest, hoort en/of meemaakt zo sterk bij je blijft, dat het ook een onderdeel van je natuur wordt. Daarom, laat het volgende deel van de Bijbeltekst op je inwerken en bedenk dat het woorden zijn van de Heer:  

“Ik ben goed voor je, meer heb je niet nodig.”

Zonder bron waar jij je kunt laven kom je in de problemen.

Voel jij je ook wel eens zwak in deze wereld waar alleen plaats lijkt te zijn voor de sterken?

Maak je niet dik! Je bent niet alleen!

Steeds meer mensen ontdekken dat het - op eigen kracht - ten goede keren van vervelende omstandigheden niet lukt. De boodschap van deze wereld dat je, door je zelfvertrouwen op te bouwen, vanuit eigen kracht kunt leven is een valse boodschap. Dat mag ook blijken uit het feit dat steeds meer mensen in de problemen komen. De levensweg is een weg vol verrassingen. Aangename en ronduit vervelende verrassingen. Verrassingen die je goed kunt hanteren, maar ook verrassingen die je zo raken dat je niet de kracht kunt vinden die te hanteren. Zo ken ook jij vast wel momenten dat je je zwak voelt.  

Zonder bron waar jij je kunt laven kom je in de problemen

Maar er is goed nieuws voor jou! Jij kunt je laven aan het Woord van God. God zegt:

“Ik ben goed voor je, meer heb je niet nodig.”

Laaf je aan het Woord van God.

Wat een geruststellende gedachte dat er goed nieuws voor jou is. Het goede nieuws is dat je het voorbeeld van Jezus mag volgen. Ook Jezus moest door moeilijke omstandigheden heen. Hij ging er niet als een blinde in. Hij zonderde zich af om Zich tot de Vader te richten voor advies. Dat is ook wat ik jou adviseer als jij je door omstandigheden zwak voelt. Laaf je aan het Woord van God en bid voor hulp van de Heilige Geest bij het onderzoeken van het Woord. Hij zal je openbaring geven. Het kan zomaar zijn dat De Heilige Geest voor jou het licht laat schijnen op een tekst als:

“Ik ben goed voor je, meer heb je niet nodig.”

Laat God door jou heen werken.

Bedenk dat je als wedergeborene geen burger van deze wereld bent (linken naar blog ik ben een hemelburger). Je bent een burger van het rijk in de hemelen. Ontspan! Het is in het geheel niet de bedoeling dat je uit eigen kracht gaat werken aan betere omstandigheden. Laat God door jou heen werken om te laten zien hoe machtig Hij is. Geef je over en ga het avontuur met God aan! (lees ook blog 35) Je zult ontdekken dat je steeds beter je plek in deze wereld kunt innemen door niet vanuit eigen kracht te leven, maar laat je leiden door de Heilige Geest. Hij helpt jou om een meer dan voortreffelijke weg te bewandelen. Een weg die je steeds meer zal laten delen in de beloften van God.

Afronding.

Stop er dus mee krampachtig de schijn op te houden dat je zo sterk bent. God zelf zegt toch, dat alleen iemand die zwak is en lijdt, aan iedereen kan laten zien hoe machtig Hij is.’

Mensen ik kan getuigen dat deze boodschap zo waar is. Ik ben blij dat ik deze houding steeds vaker in verschillende omstandigheden kan aannemen. Zo sta ik ook in het werk van VanBitetrNaarZoet. Ik ben zo dankbaar voor de ontwikkelingen. Het bereik van de berichten die ik plaats nemen zeer sterk toe en ook zijn er steeds meer mensen die feedback geven. Zeer bemoedigend.

Toch doe ik ook nu weer een beroep op jou het artikel te liken en te delen met jouw vrienden. Schroom niet om als je iets op je hart hebt dit te delen.

Voor nu Gods zegen

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.