Welkom » Blog en berichten » Relatie met God is een avontuur.

Relatie met God is een avontuur.

Misschien word jij ook wel eens geplaagd door zorgen over basale zaken als, hoe voorzie ik in mijn levensonderhoud. Ten tijde van mijn bekering werd ik ook door die zorg geplaagd. Huwelijk gestrand. Geen inkomen, omdat de bank na de echtscheiding alle geïnvesteerde geld meteen terug wilde. Geen woonruimte, etc….

Ja, ik wil samen het avontuur aangaan!

Het vorige blog sloot ik af met de vraag of jij ook  nieuwsgierig bent naar een leven vanuit de kracht van God. De kracht die het ook jou mogelijk maakt deel te krijgen aan de beloften die God voor jou en mij apart heeft gezet. Omdat je dit blog nog steeds leest, neem ik aan dat je daar volmondig – “ja, ik wil!”- op zegt. Ja, ik wil samen het avontuur aangaan met broeders en zusters. Ja, ik wil delen in kennis en inzichten.

Ook voor mij is en blijft een relatie met God een avontuur.

Elke dag opnieuw kan ik zeggen: “Ook voor mij blijft een relatie met God een avontuur.” Ook nu tijdens de voorbereidingen op dit blog maakt de Heilige Geest mij duidelijk dat het tijd is om toe te werken naar een volgende stap. Een stap om VanBitterNaarZoet verder te ontwikkelen. Daarom lukt het niet te schrijven wat ik in eerste instantie in gedachten had. Dit blog moet je dan ook zien als een inkijkje in mijn persoonlijke avontuur met God. Het avontuurlijke zit besloten in het proces dat de wegen van God ondoorgrondelijk zijn. Het is daarom goed om te proberen in één lijn te komen met het denken van God.

Gods molens malen langzaam.

Na een geestelijk groeiproces dat een aantal jaren in beslag nam, verscheen op 15 september 2016 het eerste blog van mijn hand. Ik was er zo van overtuigd te weten wat de plannen van God waren voor VanBitterNaarZoet, dat ik mij ook maar meteen heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ten diepste was er het verlangen om VanBitterNaarZoet te laten groeien tot een community. Een gemeenschap waar kennis en inzichten gedeeld kunnen worden met broeders en zusters met het doel samen een meer dan voortreffelijke weg te kunnen bewandelen. De weg die ertoe leidt dat we deel kunnen krijgen aan de beloften die God voor ons apart heeft gezet. Toch ging mijn aandacht in eerste aanleg naar het opzetten van een praktijk voor christelijke coaching & raadgeving, omdat ik bedacht had zo in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Nog geen jaar verder en de praktijk voor coaching & raadgeving is alweer opgeheven. Ik ben inmiddels weer een stuk opgeschoten om mijn gedachten te voegen naar die van God. Gods molens malen langzaam, Hallelujah, omdat wij zo traag van begrip zijn.

God is geduldig om ons te leren.

Even een voorbeeld uit mijn eigen leven om te etaleren hoe geduldig God is om ons te leren. Misschien word jij ook wel eens geplaagd door zorgen over basale zaken als, hoe voorzie ik in mijn levensonderhoud. Ten tijde van mijn bekering werd ik ook door die zorg geplaagd. Huwelijk gestrand. Geen inkomen, omdat de bank na de echtscheiding alle geïnvesteerde geld meteen terug wilde. Geen woonruimte, etc…. De persoon die een rol speelde bij mijn bekering las uit Matteüs 6:25-34. Wees niet bezorgd over jouw leven, wat je zult eten of drinken, of over jouw lichaam, waarmee je het zult kleden. etc…  Deze tekst heeft toen een grote impact gehad en ik heb die tekst toen als zeer bemoedigend ervaren.

Niets is hardleers als een mens.

Toch ben ik in de afgelopen jaren nog wel eens geplaagd door die zorg hoe te overleven. Niets zo hardleers als een mens zal ik maar zeggen. Terwijl ik met de mond beleed dat God zorgt, gaf ik Hem niet de  gelegenheid dat in mijn eigen leven te tonen. Maar gelukkig hebben we een geduldige God. Hij bracht mij toch tot het inzicht de weg te volgen van hetgeen Hij op mijn hart had gelegd. Ik heb de praktijk voor coaching & raadgeving opgeheven om mij te wijden aan de boodschap die ik op mijn hart heb. Ik ben dankbaar voor de inzichten en de rust die het mij heeft gebracht. Ook mag ik nu ervaren dat Hij werkelijk voorziet. Ik kom in niets te kort.

Ja ik wil delen in kennis en inzichten.

Ja, ook ik wil nog steeds met jou delen. Maar zoals ik aan het begin van het blog al deelde is het tijd een volgende stap te maken in de verdere ontwikkeling van VanBitterNaarZoet. Het is mij duidelijk geworden dat ik meer voorwaarden moet scheppen die het mogelijk maken dat het delen niet alleen van mijn kant komt. Dus meer mogelijkheden dat ook jij jouw bijdrage kunt leveren en kunt reageren op anderen. Verder wil ik hetgeen ik wil delen met jou, meer gaan verpakken in videoboodschappen. Ik verwacht dat de afstand naar jou daardoor verkleind wordt.

Het kan zijn dat de komende tijd wat zaken door elkaar gaan lopen omdat ik veel tijd moet investeren in de nieuwe ontwikkelingen. Ook voor mij allemaal nieuwe zaken, waar ik weinig tot geen kaas van heb gegeten. Hulp is dan ook altijd welkom.

Afronding.

Ben je nog steeds nieuwsgierig naar meer leven vanuit de kracht van God? Wil je leren wandelen op een meer dan voortreffelijke weg? Een weg die het jouw mogelijk maakt deel te krijgen aan de beloften die God ook voor jou apart heeft gezet. Mis niets en meld je op de Facebookpagina of de website aan om alle berichten telkens als eerste in je mailbox te ontvangen.

Help me om deze boodschap zo breed mogelijk te verspreiden. Like de pagina op Facebook en deel de berichten op je tijdlijn. Ik daag je ook uit te reageren naar aanleiding van mijn berichten. Dit houd mij scherp.

Ik wil je danken voor je belangstelling en hoop dat je ook de volgende berichten zult lezen.

Vriendelijke groet en wees gezegend,

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.