Welkom » Blog en berichten » Leven uit eigen kracht of de kracht van God?

Leven uit eigen kracht of de kracht van God?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar Paulus schreef het al in de brief aan de Romeinen. De ganse schepping zucht in al haar delen en is in barensnood.

Reizen over de levensweg.

Als jij ook een kind bent van de God die hemel en aarde en alles wat daarop leeft heeft geschapen, gaat onze levensweg naar dezelfde bestemming. Alleen is jouw route naar die bestemming een andere dan die van mij. Wel denk ik dat ons beider levensweg een leerweg is. Een leerweg die ons uiteindelijk steeds dichter bij God moet brengen.

Gebrokenheid in de relationele sfeer.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar Paulus schreef het al in de brief aan de Romeinen. De ganse schepping zucht in al haar delen en is in barensnood. Ik ervaar die gebrokenheid van deze wereld ook in mijn eigen leven. Gebrokenheid die ik bemerk in de individualisering, de verruwing van omgangsvormen en als ik wereldwijd kijk naar de vele conflicten die gewapend worden uitgevochten. Voor dit  blog wil ik mij even beperken tot gebrokenheid in de relationele sfeer. Omdat het in de wereld steeds meer om het individu gaat is de waarde van verbondenheid met familie, kerk of gemeente, verenigingen etcetera veel minder geworden. Met als gevolg dat er veel minder naar elkaar wordt omgezien, dus ook als het voor jou even moeilijk is in jouw leven.

Het gevolg???  EENZAAMHEID!!!

Eenzaamheid kan leiden tot ziekte.

Misschien wel één van de grootste maatschappelijke problemen van deze tijd is eenzaamheid. Helaas doet dit fenomeen zich ook voor binnen de plaats waar je juist zou verwachten dat er naar je wordt omgezien. De kerk/gemeente. Eenzaamheid die langdurig aanhoudt kan leiden tot gezondheidsproblemen. Ook een negatief aspect van eenzaamheid is dat je in een vicieuze terecht komt en daardoor steeds minder participeert in kerk/gemeente en/of samenleving. Eenzaamheid kan er zelfs toe leiden dat je eerder komt te overlijden.

Maar eenzaamheid kan ook leiden tot groei.

Eenzaamheid is dus wel een probleem dat je serieus moeten nemen. Mocht je er mee te maken hebben of krijgen, waak er dan voor dat je jezelf niet laat meesleuren door een gevoel van machteloosheid. Dat zal alleen leiden tot het vermijden van gevoelens door contacten met anderen te vermijden. Eenzaamheid is een signaal dat er iets niet in orde is. Jij bent toch degene die dat signaal moet oppakken. Ook als je het gevoel hebt er niets aan te kunnen veranderen. Uit eigen ervaring weet ik dat je bij problemen in je leven beter niet op eigen kracht en inzicht kunt vertrouwen. Maak het niet nodeloos moeilijk maar stel je vertrouwen op de Heer, jouw God. Denk aan Hem en Hij zal je helpen.

Leven vanuit de kracht van God.

Als wedergeboren christen die gelooft in het volbrachte werk van Jezus aan het kruis op Golgotha, ontvang je van God een geweldig cadeau, namelijk de inwoning van de Heilige Geest. De Heilige Geest is je Helper. Hij zal de kracht van Jezus voor jou zichtbaar maken. Jezus die, zittend aan de rechterhand van God de Vader, alle macht over hemel en aarde (Matteus 28:18) heeft gekregen van de Vader. De macht van Jezus is zo oneindig veel krachtiger dan jouw eigen kracht. Ik kan je zeker aanraden niet meer te bouwen op je eigen kracht, maar geef het over aan Jezus. Jezus zal je kracht geven om te overwinnen bij beproevingen.

Afronding.

Ben je ook nieuwsgierig naar meer leven vanuit de kracht van God en zo te leren wandelen op een meer dan voortreffelijke weg? Een weg die het jouw mogelijk maakt deel te krijgen aan de beloften die God ook voor jou apart heeft gezet. Mis niets en meld je op de Facebookpagina of de website aan om alle berichten telkens als eerste in je mailbox te ontvangen.

Help me om deze boodschap zo breed mogelijk te verspreiden. Like de pagina op Facebook en deel de berichten op je tijdlijn. Ik daag je ook uit te reageren naar aanleiding van mijn berichten. Dit houd mij scherp.

Ik wil je danken voor je belangstelling en hoop dat je ook de volgende berichten zult lezen.

Vriendelijke groet en wees gezegend,

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.