Welkom » Blog en berichten » God wil voor jou strijden.

God wil voor jou strijden.

God belooft je geen kalme reis, maar wel een behouden aankomst.
Deze tegeltjes wijsheid zegt eigenlijk dat er voor iedereen, dus ook voor jou en mij, strijd zal zijn op de levensweg. Die strijd kan soms zulke heftige vormen aannemen dat je het gevoel hebt een onoplosbare strijd te strijden. Maar het tweede gedeelte van de spreuk geeft eigenlijk weer hoop.

God wil ook jou rijkelijk zegenen.

God belooft je geen kalme reis, maar wel een behouden aankomst.

Deze tegeltjes wijsheid zegt eigenlijk dat er voor iedereen, dus ook voor jou en mij, strijd zal zijn op de levensweg. Die strijd kan soms zulke heftige vormen aannemen dat je het gevoel hebt een onoplosbare strijd te strijden. Maar het tweede gedeelte van de spreuk geeft eigenlijk weer hoop. Ik geef je dan ook de raad je op God te richten. God wil voor jou strijden. Geef Hem dan ook de ruimte om voorop te gaan in de strijd en ga in vol vertrouwen achter Hem aan.

Mijn reis over de levensweg verloopt niet altijd kalm!

Ik geloof dat ieder mens wel kan beamen: “Mijn reis over de levensweg verloopt niet altijd kalm.” Met enige regelmaat wordt ook jij misschien wel geconfronteerd met omstandigheden waarin jij je heel ongemakkelijk en wellicht ook heel machteloos voelt.  In die omstandigheden kun je er waarschijnlijk niet zoveel mee als iemand je probeert te bemoedigen met de opmerking dat God je een behouden aankomst belooft. De omstandigheden worden er niet door weggenomen. Je wilt antwoorden en oplossingen.

Waarom God, waarom nou ik?

Ken jij dat gevoel, dat je jezelf een beetje zielig vindt en naar God uitroept: Waarom God, waarom nou ik!” Je krijgt niet direct een oplossing die je omstandigheden veranderen. Je verstaat de stem van God niet. Wat ga je dan doen? Ben je iemand die gedrag gaat vertonen om de zorgen en de pijn te vermijden? Of ben je iemand die dan probeert eigen kracht aan te boren om de vervelende omstandigheden te keren?    Niet doen, beide opties zijn volkomen kansloos. Bij vermijding kun je misschien jezelf tijdelijk voor de gek houden, maar je zult toch telkens opnieuw met je omstandigheden worden geconfronteerd. Bij het aanboren van eigen krachten zul je ervaren dat die uiteindelijk altijd tekort zullen schieten. Blijft de vraag: ”Wat moet ik dan?”

Wat heb je aan je geloof als je door pijn en moeiten gaat?

Stel jezelf niet teleur door te proberen beroerde omstandigheden in je leven te vermijden. Je weet zelf eigenlijk wel dat er geen oplossing komt op die manier. Stel jezelf ook niet teleur door tegen beter weten in een strijd aan te gaan die je eigenlijk al hebt verloren. Geef je over aan je Maker. Hij wil dat het goed met je gaat. Misschien laat Hij daarom ook wel omstandigheden in je leven toe om je naar een punt te leiden dat je zult erkennen dat je nog moet sterven aan jezelf. Hij wil je duidelijk maken te leren leven vanuit Zijn kracht.

Uitnodiging voor het volgende blog.

Hierbij nodig ik je uit ook het komende blog te lezen. Dat blog zal gaan over het leren leven vanuit de kracht van God. Om de boodschappen niet te missen nodig ik je uit om:

  • Je op de website vanbitternaarzoet.nl aan te melden voor het ontvangen van de laatste berichten in je mailbox.
  • of registreer je via de Facebookpagina VanBitterNaarZoet.

Je helpt me enorm de boodschap over de beloften van God te verspreiden door de Facebookpagina te liken en de pagina te volgen. Natuurlijk alvast mijn dank en tot de volgende keer.

Verbonden in Hem die jou en mij lief heeft.

Willem.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.