Welkom » Blog en berichten » Luister, dan zal ik jullie God zijn!

Luister, dan zal ik jullie God zijn!

Ja, een groot avontuur, zo ervaar ik, vanaf mijn wedergeboorte tot aan de dag van vandaag, mijn nieuwe levenswandel. Niets “duf of saai”. Vandaag gaat het over leren luisteren.

De les van leren luisteren.

Aan het einde van mijn vorige blog nodige ik je uit deelgenoot te worden van mijn avontuur met God! Ja, een groot avontuur, zo ervaar ik, vanaf mijn wedergeboorte (linken naar herschepping?) tot aan de dag van vandaag, mijn nieuwe levenswandel. Niets “duf of saai”. Vandaag gaat het over leren luisteren.

Ik kon mijn verlangen niet beteugelen.

Nu terugkijkend op de afgelopen 20 jaar kan ik alleen maar zeggen: “Wat moest ik nog veel leren!” Dat leerproces ging gepaard met veel geestelijke strijd. Maar dat deed niets af aan mijn dankbaarheid voor mijn redding. Die dankbaarheid groeide uit tot een verlangen om Hem te dienen. Ongeveer een jaar na mijn wedergeboorte ervoer ik dat de Heilige Geest mij duidelijk maakte dat God een plan voor mijn leven had en mij wilde gebruiken in Zijn plan met deze Schepping. Ik kon mijn verlangen niet beteugelen. Wachten was geen optie. Toen ik dan ook iemand tegenkwam die een beroep deed op mijn kennis dacht ik meteen te weten dat dit van God kwam.

Ik vergat te luisteren naar Gods stem.

Meteen trok ik het initiatief naar me toe en vergat te luisteren naar Gods stem. Al snel liep ik zover voor Hem uit dat ik Zijn stem niet eens meer kon verstaan. Ondanks het feit dat er geen merkbare zegen op mijn activiteiten rustte heb ik jarenlang niet ingezien dat ik mogelijk niet de weg bewandelde die God met mij wilde gaan. In plaats van pas op de plaats te maken en God te zoeken, stak ik steeds meer energie, tijd en geld in de activiteiten waarvan ik meende ze voor de Heer te doen.

De zegen bleef uit.

Hoe hard ik ook bad om een zegen op mijn inspanningen, de zegen bleef uit. Deze situatie kon jaren voortduren, omdat ik absoluut niet meer in de stilte kon komen om Zijn stem te verstaan. Om de zaak nog te redden bleef ik maar vertrouwen op eigen kracht en inzicht. Je zult begrijpen dat ook dit niet tot het gewenste resultaat kon leiden. Uiteindelijk verloor ik de controle totaal en eindigde het avontuur dat bedoeld was voor Gods eer in een faillissement.

Een harde en dure les geleerd!

“Luister altijd naar wat ik zeg. Dan zal ik jullie God zijn, en dan zullen jullie mijn volk zijn. Ik zal jullie vertellen hoe je moet leven. Als je doet wat ik wil, zal het goed met jullie gaan.” Jeremia 7:23

Volgende week hoop ik met jullie te delen hoe ik verder heb geleerd de stem van God te verstaan. Als je geïnteresseerd bent het avontuur van geloofsgroei verder met mij aan te gaan, nodig ik je uit je via de website of de Facebookpagina aan te melden om de nieuwste berichten te ontvangen in je mailbox. Op die manier hoef je geen delen van het avontuur te missen.

Hartelijke groet en verbonden in Hem.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.