Welkom » Blog en berichten » De liefde die God voor mij heeft!

De liefde die God voor mij heeft!

De liefde die God ook voor mij heeft!
Mijn wedergeboorte ligt alweer ruim twintig jaar achter me. Nog altijd ben ik daar zeer dankbaar voor. In Christus ben ik een nieuwe schepping. Regelmatig sta ik dan ook nog stil bij dat gedenkwaardige moment. Gedenkwaardig, omdat de liefde die God ook voor mij heeft, me telkens overweldigd. Hij zond Zijn Zoon, die zonder zonde was naar deze aarde om ook mijn zonden te dragen. Uit dankbaarheid voor dit offer dat mij heeft vrijgemaakt van de macht van de zonde vind ik de motivatie om te willen groeien in geloof en te ontdekken wie ik in Christus Jezus mag zijn.

Waarom Jezus navolgen?

De vraag: Waarom Jezus navolgen kan ik het best beantwoorden met dat wat Jezus daar zelf over heeft gezegd.  Hij zei: “Ik ben niet gekomen om de wet van ​Mozes​ of de andere ​heilige​ boeken weg te doen. Ik ben juist gekomen om hun echte betekenis te laten zien. De wet zal blijven bestaan totdat alles is gebeurd wat gebeuren moet. Geen punt of komma zal er uit de wet verdwijnen.” Verder zegt Jezus: “Luister naar mijn woorden: Doe wat God van je vraagt, en doe dat beter dan de wetsleraren en de ​farizeeën. Want anders kom je helemaal niet in ​Gods nieuwe wereld.” Je kunt dit nalezen in Matteus 5:17-21.

Vraag je altijd af wat Jezus zou doen.

De oproep van Jezus om te doen wat God van je vraagt is voor mij voldoende reden om daar serieus werk van te maken. Dat heb ik vanaf mijn wedergeboorte dan ook geprobeerd. Maar ik kan je vertellen dat het voor iemand die altijd vanuit de eigen kracht heeft geleefd een behoorlijke opgave is. Met veel vallen en opstaan heb ik geleerd “te sterven aan mijzelf.” Inmiddels heb ik geleerd mijzelf wat meer weg te cijferen en de Heilige Geest de ruimte te bieden met Zijn kracht door mij heen te werken. Ook helpt het veelal mijzelf, wanneer ik voor belangrijke beslissingen sta, de rust te zoeken en me af te vragen wat Jezus zou doen.

Je bent een nieuwe schepping!

Door geloof in het volbrachte werk van de Here Jezus Christus ben je een nieuwe schepping. Deze woorden hebben een diepe betekenis. Je hebt door je geloof namelijk dezelfde identiteit gekregen als Jezus. Dat zou dan moeten betekenen dat het oude voorbij is en het nieuwe is gekomen. Geef de moed en de hoop niet op als dat in jouw leven niet het geval is. De vrucht van het feit dat je een nieuwe schepping bent komt pas tot uiting als je het proces van groeien in geloof aan wilt gaan. Overtuig je ervan dat de woorden van de Bijbel Gods waarheden zijn. Ga er in geloven. Gebruik je verkregen vrijheid om te leren de juiste keuzes te maken.

Ga het proces van geloofsgroei aan.

Wil je God leren kennen en je relatie met Hem, Zijn zoon de Here Jezus Christus en de Heilige Geest verdiepen, ga dan het proces van geloofsgroei aan. Als je daar werkelijk naar verlangt zal de keuze niet moeilijk zijn.

Het is mijn verlangen mijn verkregen kennis en inzichten met jou te delen. Wat is er mooier dan samen te kunnen groeien naar God toe. Mis niets van het komende onderwijs en schrijf je in op de site. Je ontvangt dan telkens de nieuwe berichten in je mailbox. Deel dit onderwijs via Sociale Media en via je vrienden.

Hartelijk dank voor jouw betrokkenheid en weet je verbonden in Hem.

Vriendelijke groet en Gods zegen.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.