Welkom » Blog en berichten » Doorgaan met doorgaan.

Doorgaan met doorgaan.

Het is mij duidelijk geworden dat genezing voor de gelovige geen wonder is, maar een belofte. Een belofte die God apart heeft gezet voor een ieder die gelooft in het volbrachte werk van de Here Jezus Christus. Het is de wil van God dat je deel krijgt aan die belofte. Daarom nodigt Hij ook jou uit het besluit te nemen om te groeien naar een leven dat aan Hem is toegewijd. Een meer gereinigd en geheiligd leven.

Aan God toegewijd leven.

Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is aan God toegewijd te leven. We leven in een wereld die het ons met al haar verleidingen niet gemakkelijk maakt. Maar als je werkelijk ernst wilt maken, met het jezelf toewijden aan Hem, wil ik je oproepen:

Blijf doorgaan met doorgaan.

Het thema ‘blijf doorgaan met doorgaan’ om een aan God toegewijd leven te leven intrigeert me. Vanuit mijn oude natuur roepen dit soort aanmoedigingen protest in mij op. Karakter kan je op die manier behoorlijk in de weg zitten, want eigenlijk zit het in mijn systeem om door te blijven gaan als ik geloof heb in het onderwerp. Je ziet, niets menselijks is mij vreemd. Ik hoop dat het je kan boeien om mee te lezen hoe ik mijn weg ben gegaan om te groeien in geloof.

Je moet bereid zijn om besluiten te nemen!

Heel lang ben ik gezegend geweest met een goede gezondheid, waardoor ik ook ging denken dat ik nooit ziek zou worden. Wat een ijdele gedachte, want eigenlijk spotte ik met mijn gezondheid door te veel en te lekker eten tot mij te nemen. Dit in combinatie met een gebrek aan beweging heeft mijn lichaam ziek gemaakt. Diabetes type II en een te hoge bloeddruk was de diagnose. Toch serieuze zaken. Als je vanuit jouw geloof wilt leven hoort daarbij ook de bereidheid om besluiten te nemen. Ook als je die besluiten moeilijk vindt. Zo heb ik op gebied van mijn lichamelijke gezondheid ook besluiten moeten nemen waarvoor ik heb moeten vechten. Ik ben namelijk altijd een redelijk bourgondisch type geweest. Goed van innemen van allerlei zaken die niet zo goed voor je zijn.

Het voelde echt als een dwang om bij die slechte gewoontes te blijven.

Het lukte me na de diagnose niet de knop om te zetten en meer gedisciplineerd te gaan leven. In plaats van te werken aan herstel voelde ik dat mijn gezondheid zich in een neerwaartse spiraal bewoog. Ik maakte plannen om mijn voeding aan te pakken en nam me telkens voor meer te gaan bewegen in de verwachting dat ik me ook fitter zou gaan voelen. Maar helaas in plaats daarvan voelde ik me nog beroerder worden. Zo beroerd dat ik eigenlijk wel zou willen opgeven. Dat voelde zo vervelend dat ik me weer troostte met lekker eten. Het voelde echt als een dwang om bij die slechte gewoontes te blijven.

Terugvallen in slechte gewoontes doorbreken.

Ik kan dit alleen maar verklaren vanuit mijn overtuiging dat er maar één is die niet wil dat jij je beter gaat voelen. Want als je je beter gaat voelen wordt je een steeds effectievere soldaat in het leger van de Heer. Wil je het patroon van telkens terugvallen in slechte gewoontes doorbreken zul je discipline en wilskracht moeten betrachten. Mij hielp het om terug te halen waarom ik een besluit had genomen om af te rekenen met de lamlendigheid. Daarbij las ik Hebreeën 12:1-17 dat mij opriep tot trouw en mijn oog te richten op Jezus de Leidsman en Voleinder van het geloof. (Hebreeën 12:2) Hij is het voorbeeld. Hij nam het kruis op Zich om de vreugde die voor Hem lag. Dus soms moet je ergens doorheen alvorens de beloning te ontvangen. Onlangs las ik weer Hebreeën 12:1-17 en werd zeer diep geraakt door vers 4:

4Gij hebt nog niet ten bloede toe weerstand geboden in uw worsteling tegen de zonde,

Bagage waaruit je in de toekomst kunt putten.

Door je moeiten te overwinnen ontwikkel je bagage waaruit je in de toekomst  kunt putten en waarmee je ook anderen van dienst kunt zijn. In dit kader is het goed om Jesaja 35 te lezen, waarbij ik vers 3 apart wil uitlichten: Heft de slappe handen op en strekt de knikkende knieën en maakt een recht spoor met uw voeten, opdat hetgeen kreupel is niet uit het gelid gerake, doch veeleer geneze. Maak er werk van je levenswandel te reinigen en te heiligen opdat je de genezing die voor jou aan het kruis op Golgotha is bewerkt ook kunt ontvangen.

Ik zie er naar uit je mee te nemen op de weg die naar geestelijke groei zal leiden. Een groei waardoor het gemakkelijker zal worden de regie over jouw leven steeds meer in Gods hand te leggen. Hij weet wat je nodig hebt!

De zegen die ik heb mogen ontvangen wil ik graag met jou delen. Daarom moedig ik je aan, als je dat nog niet hebt gedaan, je aan te melden op de website. De laatste berichten ontvang je dan direct in je mailbox. Je hoeft dan niets te missen.

Vind jij deze boodschappen ook belangrijk? Deel ze dan met vrienden op de Sociale Media.

Voor nu bedankt voor je betrokkenheid en weet je verbonden in Hem.

Hartelijke groet

Willem.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.