Welkom » Blog en berichten » Twee sporen op weg naar genezing.

Twee sporen op weg naar genezing.

Door dit blog te onderhouden hoop ik jou zicht te geven op een meer dan voortreffelijke weg waarvan God vindt dat ook jij die mag gaan. Deze weg zal je daar brengen waar ook jij deel kunt hebben aan de beloften die God voor jou apart heeft gezet.

Genezing is één van die beloften die God voor jou apart heeft gezet.

Gezondheid en dus ook genezing van ziekte werd voor mij een thema toen ik rond mijn vijftigste werd getroffen door de ziekte van Menière. Van het ene op het andere ogenblik was ik een hulpbehoevende man. Ik belandde in de medische molen, waar aan het licht kwam dat ik tevens leed aan diabetes type II en hoge bloeddruk. Na een jarenlange zoektocht gaf de Heilige Geest mij het volgende inzicht: “Genezing is één van die beloften die God voor jou apart heeft gezet.”

De weg naar genezing werd een jarenlange zoektocht.

De boodschap vanuit het medische circuit was dat ik aan een ongeneeslijke ziekte leed. Toch kon deze boodschap mij niet uit het veld slaan, omdat ik vanaf dag één -diep van binnen- wist dat ik genezing zou vinden. Alleen was het mij op dat ogenblik absoluut niet duidelijk hoe dat in zijn werk zou gaan. Concreet betekende dat in het begin overgeven aan de adviezen van de medische wetenschap. Dus steeds meer medicijnen en voedingsadviezen. De weg naar genezing werd een jarenlange zoektocht.

De weg via de medische wetenschap.

Bij het stellen van de diagnose “diabetes type II” werd mij dus toendertijd meegedeeld dat ik niet zou genezen. Door regelmatig onder controle te blijven, trouw mijn medicatie te gebruiken en de voedingsadviezen op te volgen, zou ik in het beste geval de late gevolgen van de ziekte kunnen beperken. De weg via de medische wetenschap was daarmee voor mij een kansloze weg. Gedurende de jaren dat ik mij trouw onder behandeling bleef stellen moest ik steeds meer medicijnen slikken. Ik voelde dat mijn vitaliteit afnam en mijn leven steeds meer in het teken van ziekte kwam te staan.

De weg in geloof.

Als wedergeboren christen stond mij een betere weg open, namelijk de weg in geloof. Ik geloof namelijk, dat de Here Jezus ook mijn ziekten op zich heeft genomen en dat Hij dus ook mijn smarten heeft gedragen. Door de striemen die Hem zijn geslagen is genezing ook voor mij. Toch was die weg in geloof nog een lange weg voordat ik genezing voor mijn eigen ziekten mocht ontvangen.

Genezing vraagt om reiniging en heiliging van je leven.

Ondanks mijn geloof dat God mij zou genezen moest ik nog een behoorlijke geestelijke groei  doormaken. Om mij heen zag ik mensen genezen op gebed, maar ook velen niet. Ook voor en met mij is veel gebeden voor genezing. Verder mocht ik een aantal profetieën over mijn genezing ontvangen. Toch duurde het nog jaren voordat ik uiteindelijk genezing mocht ontvangen. Een boek dat een weg beschrijft naar levensheiliging en gezondheid was voor mij een echte eye-opener. Het boek gaf voor mij een acceptabele uitleg waarom er maar zo weinig mensen op gebed genezen. Genezing is in mijn ogen geen wonder dat God willekeurig uitdeelt. Genezing is een belofte die God voor de gelovige apart heeft gezet. Indien wij Hem toegewijd willen zijn en dus ook bereid zijn te leven naar Zijn wil, mogen wij die belofte in ontvangst nemen.

Inmiddels al weer twee jaar geleden mocht ik mij genezen weten van diabetes type II en te hoge bloeddruk. Al die tijd ben ik dus medicijn vrij.

Prijs de Heer.

Ik zie er naar uit mijn verkregen inzichten en opgedane kennis de komende tijd via dit blog met je te delen. Als je nieuwsgierig bent hoe ook jij genezing kunt vinden voor je lichaam, je ziel en je geest, schrijf je dan in op de website. Alle nieuwe berichten ontvang je dan direct in je mailbox.

Hartelijke groet en een gezond leven

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.