Welkom » Blog en berichten » Realiseer je dat gezondheid een hoog goed is!

Realiseer je dat gezondheid een hoog goed is!

n het vorige blog beloofde ik je mee te nemen in het proces dat uiteindelijk tot mijn genezing van diabetes type II en hoge bloeddruk heeft geleid.

Besef dat gezondheid een hoog goed is.

Tot aan ongeveer mijn vijftigste levensjaar was gezondheid voor mij niet echt een thema. Ik was namelijk gezegend met een goede gezondheid. Gezondheid werd voor mij pas een thema toen ik rond mijn vijftigste werd getroffen door  de ziekte van Menière. Van het ene op het andere ogenblik was ik een hulpbehoevende man. Een aantal maanden kon ik me alleen aan de arm van mijn echtgenote voortbewegen. Ik belandde in de medische molen, waar aan het licht kwam dat ik tevens leed aan diabetes type II en hoge bloeddruk. Daarmee was het besef dat gezondheid een hoog goed is ook meteen aanwezig. Gezondheid staat nu ook hoog op mijn prioriteitenlijst.

Mijn strijd tegen ziekte is begonnen!

Ziekte overviel mij zo, dat ik in aanvang niet anders kon, dan mij overgeven aan de reguliere medische zorg die mij werd geboden. Die geboden medische zorg bestond uit medicatie en voedingsadviezen. Mij werd op het hart gedrukt trouw mijn medicijnen te gebruiken en me aan de voedingsadviezen te houden om het ziekteproces onder controle te kunnen brengen. Op die manier zouden de “late gevolgen” van de ziekte beperkt kunnen worden. Mijn strijd tegen ziekte is begonnen!

Twee sporen op weg naar genezing.

Op de één of andere manier kon ik me er niet bij neerleggen dat ik ongeneeslijk ziek zou zijn. Alleen, omdat gezondheid nooit zo’n thema in mijn leven is geweest, heb ik mij er ook nooit in verdiept. Dat hield in dat ik ook geen enkel idee had hoe ik dan zou kunnen genezen. Op dat moment stonden er twee sporen op weg naar genezing open. Het eerste spoor is die van de gevestigde medische wetenschap. Eigenlijk een kansloos spoor, omdat men mij met regelmaat probeerde te overtuigen dat ik leed aan een ongeneeslijke ziekte. Het tweede spoor is een weg in geloof bewandelen. Dit spoor fascineerde mij meteen, omdat het hoop bood op volledige genezing.

De komende weken zal ik je meenemen en duidelijk maken hoe ik uiteindelijk mijn genezing mocht ontvangen.

Mis het niet! Schrijf je op de website vanbitternaarzoet.nl in om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe berichten. Je ontvangt ze dan netjes in je mailbox.

Verbonden in Hem en hartelijke groet

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.