Welkom » Blog en berichten » Waar is God als ik door beproevingen heen ga?

Waar is God als ik door beproevingen heen ga?

Allen die geloven dat God Zijn Zoon de Here Jezus Christus naar de aarde heeft gestuurd om onze zonden aan het kruis op Golgotha te brengen zijn een nieuwe schepping. De oude tijd is voorbij, de nieuwe tijd is gekomen.

De oude tijd is voorbij, de nieuwe tijd is gekomen.

Allen die geloven dat God Zijn Zoon de Here Jezus Christus naar de aarde heeft gestuurd om onze zonden aan het kruis op Golgotha te brengen zijn een nieuwe schepping. De oude tijd is voorbij, de nieuwe tijd is gekomen. Er gaat een nieuw leven voor je beginnen. Ook dat nieuwe leven zal niet vrij zijn van beproevingen. Een oude spreuk die we veel op tegeltjes tegenkomen luidt:

“God heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst.”

Weet je wat zo mooi is bij God? Hij laat je niet alleen aan modderen! Hij wil dat je dat nieuwe leven ook op de best mogelijke manier zult leven.

Rijk toegerust om met volharding de wedloop te lopen.

Het leven, mag je zien als een wedstrijd. ik denk zelf vaak aan het afleggen van een hindernisbaan. God weet dat! Als burgers van een rijk in de hemelen zijn we hier op deze aarde geplaatst. Het rijk van Gods tegenstander satan. Daarom heeft God je rijk toegerust om met volharding de wedloop te lopen. Hij heeft je namelijk een Helper gegeven. Die Helper is de Heilige Geest die je als geschenk van God hebt gekregen bij jouw wedergeboorte. En verder heeft Hij  je Zijn Woord gegeven. Dat Woord is je voedsel. Door dat te lezen leer je God beter kennen, maar ook krijg je zicht op hoe God wil dat jij door het leven gaat. Het Woord geeft je ook zicht op de beloften die God voor je apart heeft gezet. Hopelijk geeft dat houvast om te volharden als het even moeilijk is op je levensweg.

God laat beproevingen toe in ons leven.

Ik spreek niet voor niets over het leven als een hindernisbaan. Het leven in deze moderne, jachtige wereld kan behoorlijk gecompliceerd zijn. Welke overtuiging we ook aanhangen, beproevingen zullen we te allen tijde in verschillende vormen tegenkomen op ons levenspad. Zo kun je te maken krijgen met tegenslagen, allerlei traumatische gebeurtenissen, zoals verlies door de dood of door scheiding etc… Ik neem aan dat het je beslist geen moeite zal kosten dit rijtje aan te vullen.

Ook als kind van God kan je wel eens het gevoel bekruipen van “God waar bent U nu?” Juist op de momenten als je door moeiten heen gaat zal je dat gebeuren. Maar bedenk wel dat het niet God is die de beproevingen op jouw pad brengt. Wel zal Hij ze toelaten in jouw leven. Niet om je te plagen, maar om jouw geloof op de proef te stellen.

Beproevingen zijn omstandigheden die je zouden moeten uitdagen!

Beproevingen zijn geen omstandigheden die je uit de weg kunt gaan. Ze zullen hoe dan ook deel uitmaken van je leven. Maar probeer het zo te zien: “Beproevingen zijn omstandigheden die je zouden moeten uitdagen!”

De uitdaging ligt er in om je ondanks de omstandigheden te blijven richten op God. Blijf Zijn Woord onderzoeken en houdt vast aan Zijn beloften. Want bedenk dat God  zich echt aan zijn belofte houdt,  ook al beweren sommige mensen van niet. Hij wacht omdat hij geduld heeft, ook met jou! Hij geeft iedereen de kans om een nieuw leven te beginnen. Want hij wil dat iedereen gered wordt.

Dus blijf werken aan het vernieuwen van je denkenen breng je gedachten in overeenstemming met de gedachten van God.

Als het onderwerp je aanspreekt nodig ik je uit ook het volgende blog te lezen. In dat blog zal ik verder ingaan op hoe beproevingen in je leven kunnen komen en hoe we daarop kunnen reageren. Om het niet te missen nodig ik je uit je op de website in te schrijven. Zodra er een nieuw blog wordt geplaatst, krijg je daarvoor een bericht in je mailbox.

Voor nu het allerbest en de rijke zegen van God toegewenst.

Verbonden in Hem.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.