Welkom » Blog en berichten » Wordt hervormd door de vernieuwing van je denken.

Wordt hervormd door de vernieuwing van je denken.

Op dit blog van VanBitterNaarZoet wil ik jou meenemen op “een meer dan voortreffelijke weg”. Wandelend op deze weg zul je merken dat je een God kent die jou wil zegenen. Het zegenen begint met een gigantisch cadeau als je tot geloof komt in het volbrachte werk van de Here Jezus Christus.

Vader God begint je te zegenen bij je wedergeboorte.

Vader God begint je te zegenen met een gigantisch cadeau! Namelijk de inwoning van de Heilige Geest. Inwoning van de Heilige Geest is een belangrijk aspect van de wedergeboorte. De Heilige Geest zal altijd bij je zijn, of nog beter gezegd, Hij zal in je  zijn, of je dat nu ervaart of niet. Dat is dus ook in alle omstandigheden waarin je op je levensweg verzeild raakt, door eigen schuld of buiten je schuld om. Besef ook dat de Heilige Geest een persoon van de Godheid is. God zelf woont dus door de Heilige Geest voor altijd in je, als je bent wedergeboren.

Je behoudenis, de grootste belofte ontvang je op je geloof.

Je behoudenis, de grootste belofte ontvang je op je geloof dat de Here Jezus Christus het ultieme offer was. Het offer dat ons rechtstreeks toegang tot God de Vader verschafte en de macht van de zonde in ons leven verbrak. Een belofte die je zou moeten koesteren. Want deze belofte is niet onvoorwaardelijk. De prijs van dit offer is zo groot geweest dat je niet kunt blijven hangen in je oude leven. Die behoudenis zou je moeten willen bewerken met vreze en beven.

Dankbaarheid is de motor achter de wil anders te gaan denken en leven.

Je behoudenis bewerken met vreze en beven! Naar mijn idee zullen we moeten zorgen dat de zonde niet meer tussen God en ons in staat. Maar hoe doe je dat dan? Ik denk dat jij en ik niet bij machte zijn dat zelf te bewerken. Maar dat het wel begint bij een besef over de grootte van het offer dat ook voor jou en mij is gebracht. Als ik naar mijn eigen bekering kijk overweegt het gevoel van dankbaarheid. Voor mij is die dankbaarheid de motor achter de wil anders te gaan denken en leven.

Wordt hervormd door de vernieuwing van je denken.

Al zul je niet bij machte zijn te worden hervormd door de vernieuwing van je denken op eigen kracht en inzicht, jouw wil speelt daarin wel degelijk een rol. Jij neemt een wilsbesluit om te veranderen. En als je besluit de Heilige Geest de ruimte te geven om Zijn werk in jou te doen, zal die verandering van binnenuit stap voor stap in gang gezet worden.Die hervorming van je denken is niet zomaar iets. Het is een proces dat mede bepaald wordt door jouw houding in dat proces. Bedenk dat jij de beperkende factor bent in de totstandkoming van het proces van overgave aan een nieuwe manier van denken. Je inspanningen zullen beloond worden met vrede. Een vrede die de onrust in je gedachten zal doen verdwijnen. Het veranderende denken zal jouw denken meer in overeenstemming brengen met de gedachten van God. Het zal je zo helpen je leven steeds meer te reinigen. Dit proces brengt je steeds verder op die “meer dan voortreffelijke weg”. Steeds meer beloften van God zullen je deel worden.

Bedankt dat je de moeite hebt genomen dit blog te lezen. Voel je niet bezwaard om je mening te geven door middel van een reactie. Ik wil je er zelfs toe aanzetten. Het delen van onze inzichten zal ons uiteindelijk helpen het karakter en de wil van God steeds beter te begrijpen.

Verbonden in Hem

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.