Welkom » Blog en berichten » Koers bepalen.

Koers bepalen.

Koers bepalen.
Bloggen is een onderneming die ik op mijn hart had. Dat wil echter niet zeggen dat het geen spannende onderneming is. Ik moet koers bepalen en met enige regelmaat, liefst elke week, weer een blog te schrijven dat ook nog eens lezenswaardig is!

Gelukkig, het schrijven gaat mij veel gemakkelijker af dan verwacht en ik ga het ook steeds leuker vinden. Dit wordt alweer het zevende blog. Voor mij is het tijd om terug te kijken op de blogs die ik nu heb geschreven.

Ben ik nog op koers?

Moet de koers niet bijgesteld worden? In elk geval is het tijd om samen even terug te kijken, voordat ik met jullie een volgende stap ga zetten richting die “meer dan voortreffelijke weg”. Laat ik beginnen vast te stellen, dat ik er in elk geval in slaag wekelijks een blog te schrijven. In mijn eerste blog schreef ik, dat ik mij voornam om me in eerste instantie te richten op het opstarten van de praktijk voor coaching & raadgeving. Ik denk, dat ik alles heb gedaan om de kaders te scheppen. Kaders waarbinnen ik een ieder die een beroep doet op mijn diensten goed kan helpen.

Daarom dit blog!

De reden waarom ik ben begonnen met het schrijven, is gelegen in mijn teleurstelling in het instituut kerk. Dat instituut draagt nog maar weinig kenmerken van de eerste gemeenten. De boodschap staat vaak veraf van de realiteit van elke dag. De handvatten om er in het dagelijks leven iets mee te kunnen ontbreken. Ik heb de indruk, dat mijn blogs tot nu toe een aardige inleiding zijn op het bewandelen van een “meer dan voortreffelijke weg”. Nog even een aantal zaken die ik heb geschreven benadrukken en ik kan samen met jullie een volgende stap maken.

Moet de koers niet worden bijgesteld?

Ja zeker, nu, al na anderhalve maand is het mij duidelijk geworden. Hoe goed je ook denkt je zaken te hebben voorbereid. In de praktijk loop je toch tegen zaken op die anders moeten. De Heilige Geest heeft me het volgende  duidelijk gemaakt. Het doorgeven van Bijbelse kennis en inzichten en het aanbieden van betaalde hulp horen niet onder hetzelfde dak. Om een einde aan deze verstrengeling te maken, zal dit blog binnen een aantal weken onder een andere domeinnaam verder gaan. Ik heb een sterk verlangen dat dit blog steeds meer interactief gaat worden.

Samen op zoek.

Samen op zoek naar die “meer dan voortreffelijke weg”. De weg die ertoe zal leiden dat we al Gods beloften in ontvangst kunnen nemen. Wat zou het mooi zijn, als daar uiteindelijk onderwijs uit voort mag komen. Onderwijs waarmee wij ook onze broeders en zusters mogen dienen. Onder de naam VanBitterNaarZoet zal ik verder gaan met het bouwen aan naamsbekendheid voor de praktijk voor coaching & raadgeving. Die naamsbekendheid is nodig zodat steeds meer mensen de weg naar de praktijk weten te vinden.

Nog even recapituleren voor de volgende stap.

Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar nodig hebben bij het leren kennen van het karakter van God. Het is belangrijk dat we leren in lijn te komen en te blijven met Zijn gedachten. Het is een leugen dat we er zouden zijn met alleen onze wedergeboorte. God verlangt namelijk nog iets meer van jou en mij. Is het ook jouw doel/verlangen het eeuwige leven tegemoet te gaan? Houdt er dan rekening mee dat de Bijbel ons onderwijst hoe we het eeuwige leven tegemoet kunnen gaan. Er zijn drie voorwaarden waaraan je zult moeten voldoen.

De voorwaarden.

  • Je zult moeten zorgen voor een ommekeer in je leven. Dat is trouwens meer dan het je bekeren tot het christelijke geloof, het is een bekering tot GOD. Het leven als christen is dan ook niet leven vanuit een overtuiging, het is een leven vanuit een directe verbondenheid met God.
  • Je zult moeten groeien om vrucht te kunnen dragen. Dat vrucht dragen is meer dan een aantal christelijke kunstjes vertonen. Je kunt pas vrucht dragen als je leert niet meer vanuit je oude zondige natuur te leven, maar dat je meer gaat leven vanuit de Geest.
  • Je zult moeten volharden in geloof. We leven in een zondige wereld, het rijk waar satan heerst. En alhoewel hij de belangrijkste slag in de geestelijke strijd al heeft verloren is de laatste slag nog niet gestreden. Zo lang hij heerst zal hij proberen jou te verleiden tot zonde, in de hoop dat jij jouw geloof opgeeft.

De behoudenis wordt je weliswaar aangeboden, maar God verlangt ook iets van jou. De keuzes die je zult moeten maken zijn niet gemakkelijk en gaan in tegen hoe je in de wereld wordt/bent opgevoed. Dus, samen het Woord onderzoeken en inzichten met elkaar te delen is van groot belang. Daarnaast is het fijn bemoedigd of aangemoedigd te worden door mensen met eenzelfde verlangen.

Uitnodiging.

Als je deze uitnodiging aanneemt daag ik je uit je via de website aan te melden voor de nieuwsbrief. Je ontvangt alle nieuws en/of ontwikkelingen netjes in je mailbox. Graag tot volgende week.

Hartelijke groet en Gods zegen.

Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.