Welkom » Blog en berichten » Mijn God wil ook een relatie met jou!

Mijn God wil ook een relatie met jou!

Wat ben ik blij, dat je op het punt staat een besluit te nemen om dit blog wel of niet te lezen. Laat mij jou aansporen ervoor te kiezen de moeite te nemen het wel te lezen en in te gaan op de uitnodiging van de God van de Bijbel. Hij is jouw Maker en wil een levende relatie met jou opbouwen.

Waarom zou God dat willen? Gewoon omdat Hij van jou houdt en de wens heeft dat het jou goed zal gaan op jouw levenspad. Kom en lees verder……..
Mijn God, de God van de Bijbel is een goede God. Als je wilt weten waarom mijn God een goede God is, nodig ik je uit de link te volgen naar mijn vorige blog onder de titel “Ik ben een hemelburger”.

Het is de wil van God om jou te zegenen. Bij Hem betekent zegenen meer dan alleen maar goede woorden tegen jou spreken. Als God jou zegent met woorden dan zal Hij ook de daad bij het woord voegen. Zegen uitspreken en zegen doen toekomen, zijn bij God dus nauw met elkaar verbonden. Zegen van God heeft een diepe betekenis. De zegen van God kan zowel aards/fysiek zijn als geestelijk. De Bijbel lezend kom je vele voorbeelden tegen dat God mensen zegent.

God wil direct beginnen ook jou te zegenen. De God van de Bijbel is namelijk een goede God. Een God die wil dat het jou wel gaat. En dan bedoelt Hij niet een beetje wel gaan, maar dat het je wel zal gaan in alle delen van jouw leven. Daarom heeft God voor een ieder die zich bekeert een geschenk, namelijk de inwoning van de Heilige Geest. Inwoning van de Heilige Geest is een belangrijk aspect van de wedergeboorte.

Besef je goed, dat de Heilige Geest dus altijd bij je zal zijn, of nog beter gezegd, in je zal zijn, of je dat nu ervaart of niet. Dat is dus ook in alle omstandigheden waarin je op je levensweg verzeild raakt, door eigen schuld of buiten je schuld om. Besef ook dat de Heilige Geest een persoon van de Godheid is. God zelf woont dus door de Heilige Geest voor altijd in je als je bent wedergeboren. De inwoning van de Heilige Geest is de eerste, maar ook de belangrijkste zegen van God.

Weet je? Door de Heilige Geest zul je in staat zijn te groeien in je geloof. De Heilige Geest communiceert met jou vanuit de geestelijke wereld. Dit stelt je in staat de stem van God te leren verstaan. Ook geeft de Heilige Geest jou openbaringen waardoor je meer zicht krijgt op wie God is, hoe zijn hart is. Daardoor ga je ook beter verstaan welke zijn bedoelingen voor jou zijn. Geleid door de Heilige Geest opent zich ook de poort naar die “meer dan voortreffelijke weg”. De weg die ook jou in staat stelt de beloften van God voor jouw leven toe te eigenen.

De beloften van God kun je vinden in Zijn Woord. God doet je waanzinnig veel beloften. Ik kan spreken over honderden beloften en telkens nog ontdek ik nieuwe beloften. Omdat God betrouwbaar is kun je er vanuit gaan dat Hij Zijn beloften ook na zal komen. Wel moet je onderscheiden dat er twee soorten beloften zijn. Er zijn onvoorwaardelijke beloften, dus beloften die Hij jou zo wil geven. Daarnaast zijn er voorwaardelijke beloften. Dat zijn de beloften die je pas  krijgt als je doet wat God van jou vraagt.

In de komende blogs zal ik beide soorten beloften verder uitwerken en behandelen hoe jij kunt voldoen aan de voorwaarden die God stelt.

Zeer de moeite waard, omdat groeiend inzicht in wie God nu werkelijk is, zal leiden tot geestelijke rust en vrede voor jou.

Dus graag tot volgende week.

Willem.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.