Welkom » Blog en berichten » Ik heb God nodig! Jij ook?

Ik heb God nodig! Jij ook?

In mijn eerste blog, vorige week, heb ik met jou gedeeld, dat ik de komende tijd wekelijks een blog wil plaatsen over de beloften en de wil van God. Voor een beter begrip wil ik dit verlangen nog wat verder toelichten. Ik hoop jou daarmee meer te betrekken bij het proces waar ik zelf doorheen ga. Stilletjes hoop ik natuurlijk, dat mijn blogs ook jou uitnodigen, om samen met mij op zoek te gaan naar die “meer dan voortreffelijke weg”. De weg die ertoe zal leiden dat het ons goed gaat naar de wil van God.

Mijn hart brandt van verlangen om mijn gaven en talenten verder te ontwikkelen en mijn kennis, inzichten en ervaring dienstbaar te maken binnen het Koninkrijk van God. Een proces dat al jaren aan de gang is. Lange tijd heb ik dat niet in overeenstemming kunnen brengen met het plaatje dat ik voor mijn eigen leven had gemaakt. Maar gelukkig heb ik ervaren dat God je, ook al is het door omstandigheden heen, of misschien wel juist daardoor, weet duidelijk te maken welk plan Hij voor jouw leven heeft. Al tientallen jaren weet ik uit diverse testen die ik voor mijn werkzaamheden moest ondergaan, dat mijn kwaliteiten op het gebied van onderwijs liggen. Maar al die jaren heb ik dat naast me neergelegd omdat het niet in mijn plaatje paste.  

Door schade en schande wijs geworden wil ik nu gehoorzamen aan de  roepstem van God. Ik zal mijn gaven en talenten verder ontwikkelen om ze dienstbaar te maken voor Zijn koninkrijk. Met beide benen op de grond, geplant in deze wereld, maar geworteld in God. Deze wereld, waarin jij en ik geplaatst zijn, is een onuitputtelijke inspiratiebron voor het ontwikkelen van onderwijs over de beloften en de wil van God.

Tijdens het voorbereiden van dit blog speelden telkens de volgende woorden door mijn hoofd:

Machteloos - Krachteloos - Hopeloos.  

Als hemelburger geplaatst midden in deze wereld zie ik dat deze woorden betrekking hebben op een wereld in nood.

  • Op de één of andere manier lukt het de mens niet in vrede met elkaar te leven. Wereldwijd zijn er zoveel conflicten die gewapend worden uitgevochten. Als gevolg daarvan zijn er volgens de stichting Vluchteling 45 miljoen mensen die huis en haard hebben verlaten op zoek naar een veilig bestaan.
  • Als we wat dichter bij huis blijven en kijken, zie ik dat de manier waarop we met elkaar omgaan sterk aan het veranderen is. De manier waarop mensen met elkaar omgaan is aan het verruwen. De mens is steeds meer op zichzelf gericht. Als gevolg daarvan is  eenzaamheid een steeds groter probleem aan het worden.  
  • Ook binnen het privé-domein zijn steeds meer problemen zichtbaar. Doordat de ontwikkeling van zelfgerichtheid is het instandhouden van relaties steeds moeilijker. Dat is niet alleen een probleem in partnerrelaties, maar speelt ongetwijfeld ook een rol in relatie tot jouw Schepper. Een ander levensgroot probleem is ook dat we, mede door de sterke opkomst van internet en sociale media, dagelijks overspoeld worden met een stortvloed aan informatie die je moet zien te verwerken.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden aan te halen van een wereld in nood en de mens in nood. Maar dit zijn zo de eerste oprispingen als ik nadenk over de woorden: Machteloos - Krachteloos - Hopeloos.

Ik vind het telkens weer triest, als ik de beelden op televisie en de berichten op de sociale media zie, van partijen die elkaar om het hardst bestrijden de waarheid te kennen. Ook is het triest dat de mens ondanks al zijn of haar kennis, niet in staat blijkt te zijn de wereld en de samenleving zo in te richten, dat we daar vreedzaam en elkaar in de waarde latend kunnen samenleven.  

Ik ben dan ook van mening dat niet alleen ik God nodig heb, maar dat de wereld God ook nodig heeft en misschien ook jij wel.

Ben je nieuwsgierig waar deze blogs uiteindelijk toe zullen leiden? Vul dan onderaan de pagina je e-mailadres in en druk op de knop abonneren. Je krijgt dan per mail een bericht als er weer een nieuw blog is geplaatst.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.