Welkom » Aanbod en werkwijze

VanBitterNaarZoet Coaching & Raadgeving

op weg naar een gezonde leefstijl


Aanbod en werkwijzeOp weg naar een gezonde leefstijl.

De verandering naar een gezonde leefstijl is niet eenvoudig. Je kunt niet zomaar een knop omzetten. Blijvende verandering begint bij het willen veranderen van je denken. Een groeiproces.

Kies voor samen.

Zo'n veranderingsproces in je eentje aangaan is moeilijk, omdat je allerlei verleiding en obstakels tegen zult komen.

Kies daarom voor samen!

Samen, gedurende 6 maanden een traject ingaan met gelijkgestemden. In zo'n groep zul je worden aangemoedigd en bemoedigd op de momenten dat het even moeilijk is.

Gedurende die 6 maanden biedt VanBitterNaarZoet jou 6 workshops aan. In die workshops reiken wij jou bouwstenen aan, waarmee je een goed fundament kunt leggen voor een gezonde leefstijl. Een fundament waarop jezelf kunt verder bouwen. Een goed fundament draagt ertoe bij dat je niet zo gemakkelijk meer terugvalt in oude gewoonten.

Interactief

De workshops zijn interactief! Dat betekent dat je theorie aangereikt krijgt waarmee je gezamenlijk aan de slag zult gaan. Er zal ruimte zijn voor discussie en je zult samen oefenen om de aangereikte theorie om te zetten naar vaardigheden.

De groepen zullen minimaal uit 10 en maximaal uit 20 personen bestaan.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen.

Workshop 1. Introductie. We maken kennis met elkaar en je krijgt uitleg over wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou verwachten. Verder zullen we stilstaan bij de begrippen eten, gezondheid en achtergrond.

Workshop 2. Lichaam, ziel en geest. In deze workshop zullen we aandacht geven aan de drie aspecten van het menszijn, namelijk lichaam ziel en geest. Daarnaast zullen we ook aandacht geven aan het belang van een overtuiging achter jouw besluit om voor een gezonde leefstijl te gaan.

Workshop 3. Hoe vind je balans in je leven? Een goede balans tussen lichaam, ziel en geest is nodig om gezond te zijn, te blijven of te worden.

Workshop 4. Wat is gezond eten? HELP .... Ik zie door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel visies op een gezonde leefstijl. Daarom gaan we samen op weg. We gaan aandacht besteden aan de band die je met mede-cursisten kunt opbouwen om in moeilijke tijden op elkaar terug te kunnen vallen.

Workshop 5. Voedsel. Tips en wetenswaardigheden.

Workshop 6. Afsluiting. We gaan de afgelopen 6 maanden evalueren. We kijken of jij jouw doelstellingen hebt gehaald. Verder zullen we nog proberen je een hart onder de riem te steken voor de komende tijd.

We kiezen voor deze aanpak omdat je in een groep gelijkgestemden herkenning zult vinden, gemakkelijker relaties zult leggen, waarop je terug kunt vallen als het even moeilijk is in het proces dat je bent ingegaan.

Verwachtingen over en weer.

Van ons mag jij verwachten dat wij het beste van onszelf geven om jou te begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Van jou verwachten wij dat je bereid bent je kwetsbaar op te stellen en dat je bereid bent veranderingen aan te brengen in je denken, doen en laten.


Agenda


Eerste serie van 6 workshops

23-01-2020 Workshop 1 Introductie workshop.

13-02-2020 Workshop 2 Lichaam, ziel en geest.

26-03-2020 Workshop 3 Hoe vind je balans in je leven?

16-04-2020 Workshop 4 Wat is gezond eten?

14-05-2020 Workshop 5 Tips en wetenswaardigheden over voeding

18-06-2020 Workshop 6 Evaluatie en afsluiting

 

Voor tarieven volg deze link

Na inschrijving ontvang je per mail een factuur die je 3 weken voor aanvang van de workshop moet hebben betaald. Na ontvangst van jouw betaling ontvang je meer documentatie over de inhoud van de workshops, de locatie, aanvangstijden en de tijd waarop de workshop eindigt.